Președintele Klaus Iohannis explică în cartea sa ”Primul pas” episodul “Ghinion!” din Campania electorală. Șeful statului mărturisește că replica a venit ca urmare a mediului neprietenos din emisiunea la care a fost invitat și a faptului că a “lăsat garda jos”.
 
Klaus Iohannis”Nu întotdeauna astfel de întâlniri cu jurnaliştii decurg bine, aşa cum ţi‑ai dori de fiecare dată. Un astfel de moment, care mi‑a displăcut profund, a fost acela în care am rostit de‑acum celebra replică ‘Ghinion!‘, care a făcut deja istorie. Am trecut peste acel moment, însă admit că a fost doar vina mea, întrucât am lăsat garda jos. M‑am dus la o emisiune unde am considerat că există un mediu prietenos, dar m‑am trezit faţă în faţă cu un moderator foarte agresiv. Şi, în loc să‑mi păstrez calmul, cum procedez în mod normal, am reacţionat la atacul moderatorului, lucru pe care apoi nu l‑am mai făcut. Concluzia este cât se poate de simplă: nu pot să‑l fac mai bun pe omul din faţa mea, dar pe mine pot să mă fac mai bun. Mulţi au fost şocaţi de acel moment şi au crezut că a fost o mare greşeală. Eu nu am perceput lucrurile aşa”, scrie Klaus Iohannis în noua sa carte, potrivit gandul.info.
Iohannis caracterizează exprimarea ca fiind “o scăpare verbală evidentă, o eroare”.
 
”Nu am emis o afirmaţie în sine jignitoare şi în niciun caz menită să‑mi aducă vreun câştig. Or, aşa cum a fost scoasă din context, părea că vreau să‑i jignesc pe dascăli şi că sunt arogant. Nici vorbă de aşa ceva. În scurt timp, oamenii au demonstrat că au inţeles bine ceea ce am vrut să spun în acel caz”, continuă Klaus Iohannis în cartea sa.
 
Klaus Iohannis a fost întrebat în campania electorală, la Gândul Live, de către jurnalistul Claudiu Pândaru ce simte un profesor care aude că un alt cadru didactic a putut cumpăra din salariul său șase case.
„Ghinion!”, a răspuns liderul PNL.
 
După ce moderatorul a întrebat de partea cui este ghinionul, după câteva momente de tăcere, Iohannis a completat: „Ghinion pentru mine”.
Citeste si...  Noile reguli de recrutare a viitorilor parlamentari PNL