Putini se nasc poligloti si totusi cei mai multi dintre noi ne trezim in situatia in care trebuie sa cunoastem minim doua limbi straine. Deja engleza nu o mai luam in calcul, este subinteles ca te descurci in limba britanicilor. Poti alege sa treci in partea asiatica sau sa ramai pe exoticele limbi nordice ale Europei, dar cele mai bune sanse pentru mai multi bani sunt invatand limba germana.

Germana nu se prinde dupa ureche.

Economia zilelor noastre priveste omul ca pe o resursa. Asa cum in permanenta ne dorim ultimul model de telefon sis a fim imbracati dupa ultimele tendinte, asa si in noi trebuie sa facem investitii permanent. La fiecare loc de munca apare cate un lucru nou pe care trebuie sa il prindem din practica. Din nefericire, cu o limba straina, de obicei nu este asa de usor. Mai ales daca vorbim despre limba germana.

Cei care au norocul de a lucra intr-o companie unde se cere aceasta limba straina, nu vor fi neaparat favorizati de faptul ca sefii comunica in germana. La inceput frustrarea este mare, vorbim despre o limba destul de dificila, mai ales in ceea ce priveste conversatia. Din nefericire, limba germana nu se prinde dupa ureche, precum engleza.

Citeste si...  Cum sa cresti performanta propriului tau autoturism

Cursuri de germana in companie.

Multe din companii ofera cursuri pentru angajatii lor. Dupa program sau in timpul acestuia, in grupe de cate 5-10 incepatori. Cea mai buna solutie ar fi sa iei fraiele in mana si sa investesti in cursuri de germana in particular. Merg in ritmul tau, procesezi informatia mai repede, cineva este dedicat numai tie si ai ocazia sa faci conversatie cu propriul tau profesor.

Este adevarat ca vei profita oricum si de cursurile oferite de companie, pentru ca acestea vin la pachet cu o conditie contractuala si nimic de plata. Dar pentru a iti asigura viitorul, nu te culca pe o ureche. Nu lasa doar compania sa investeasca in tine. Stii foarte bine ca nu vei ajunge la nivelul dorit in aceeasi grupa cu alti 5 angajati stresati.

Fa tu primul pas si investeste in tine!