avertisment-dur-din-partea-oms-ce-se-intampla-cu-jumatate-din-fumatorii-inraiti-296994Fumatul va fi interzis în spaţiile publice şi ne referim aici atât la restaurante, baruri, cluburi, cât şi la parcuri şi locuri de joacă pentru copii, interioare sau exterioare. Nici măcar actorii nu-şi vor mai putea aprinde ţigara pe scenă, atunci când joacă un rol de fumător.

Excepţie vor face penitenciarele şi zonele de tranzit din aeroporturi, unde vor exista locuri amenajate pentru un fumătorii înrăiţi. Nici ţigările electronice nu mai sunt acceptate. Consumatorii de electronice trebuie să ştie că legea prevede amenzi mari pentru o ţigară aprinsă într-un loc unde fumatul va fi interzis.

Cei prinşi vor plăti între 100 şi 500 de lei, iar patronii riscă nu doar o amendă de până la 15.000 de lei, ci chiar închisoarea.

Citeste si...
POT SA IASA MAI REPEDE LA PENSIE!

Legea care reglementează dreptul fumătorului, dar şi pe cel al nefumătorului, a fost avizată de Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor şi va merge săptămâna viitoare la votul final, iar apoi va fi promulgată de preşedinte.