Platforma de socializare a strâns milioane de utilizatori, însă puţini ştiu că trebuie să se supună legislaţiei în vigoare privind comportamentul în public

facebook_12045900

Facebook instituie prin condiţiile şi termenii săi de utilizare şi un cod de conduită al utilizatorilor. Cel mai adesea sunt încălcate obligaţii din acest cod de conduită, care presupune (printre altele): oferirea de informaţii reale privitoare la utilizator, folosirea unui limbaj care să nu incite la discriminare rasială/sex, violenţă, folosirea Facebook numai de către utilizatori înregistraţi, respectarea drepturilor de autor, drepturile la viaţă privată şi intimitate etc.

Utilizatorii care încalcă termenii şi condiţiile impuse de Facebook riscă să le fie şters sau dezactivat contul. Dar, dincolo de riscul de a le fi şters contul, aceştia riscă să răspundă legal pentru aceste acţiuni.

Facebook-ul este considerat un spaţiu de exprimare public, motiv pentru care utilizatorii trebuie să se supună legislaţiei în vigoare privind comportamentul în public.

Cei care exprimă cu vehemenţă păreri negative faţă de alte persoane sau faţă de companii, cu intenţia de a prejudicia imaginea acestora, pot fi traşi la răspundere pentru aceste acţiuni, dacă se constată că depăşesc limitele legale.

Peste 7 milioane de români au la ora actuală un cont pe Facebook. Aceştia petrec în medie 5,5 ore pe zi pe reţeaua de socializare.

Citeste si...  Lui Ponta nu-i "miroase" a bine tricourile albe purtate de Băsescu şi Udrea