Elena Udrea a fost eliberată din arest în ajunul Crăciunului, a anunţat avocatul acesteia, Veronel Rădulescu. Apărătorul a declarat că Ministerul Public din Costa Rica a anunţat că s-a declanşat procedura eliberării fostului ministru al Turismului din închisoare. Informaţia a fost confirmată şi de iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, care se află şi el în Costa Rica, notează Digi24. Astfel, Elena Udrea va petrece Crăciunul alături de fiica sa şi de familie. Potrivit avocatului, Udrea se va întoarce în România imediat ce va rezolva problema cu paşaportul. ”Vreau să remarc, constat şi să mulţumesc întregului aparat al justiţiei care a fost prompt. Este remarcabil că şi-au împlinit datoria”, a spus Veronel Rădulescu, la RTV.

Ministrul Justiţiei a anunţat sâmbătă seara la un post de televiziune că a semnat documentele pentru eliberarea Elenei Udrea, aflată în detenţie în Costa Rica, din luna octombrie.

Citeste si...  Tragedie la metrou.

Aceasta, după ce Instanţa Supremă a decis suspendarea executării pedepselor în urma scandalului pe tema completurilor de 5 judecători formate nelegal, după cum consideră Curtea Constituţională.

Decizia lui Tudorel Toader vine după ce Tribunalul Bucureşti a decis vineri revocarea cererilor de extrădare pentru Elena Udrea dar şi pentru fosta şefă DIICOT, Alina Bica.

În ianuarie, aceiaşi magistraţi care i-au admis suspendarea pedepsei vor decide dacă dosarul se va rejudeca.

Elena Udrea a fost condamnată în dosarul gala Bute la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.