Sportul și mișcarea sunt vitale pentru dezvoltarea copilului și punerea bazei unei vieți sănătoase și active. Sportul și mișcarea sunt ideale pentru încurajarea întregii familii de a se angaja în activități fizice regulate.

Părinții ar trebui să îndemne copiii să facă sport și mișcare prin intermediul unei game variate de activități atractive precum săritul pe trambulină sau înotul într-o piscină cu cadru metalic care pot fi amplasate în grădină.

Activitatea fizică cu rol în dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor trebuie să fie compusă atât din activitatea fizică structurată (adică intenționată), cât și din activitatea nestructurată și spontană. În plus, ca modele active, părinții pot încuraja copiii să facă sport și mișcare achiziționându-le trambuline sau o piscină gonflabilă.

Ritmul nostru de viață ne determină de multe să stăm în fața pc-ului și să nu putem bucura de beneficiile activității fizice. De asemenea, și copiii sunt afectați de acest mod de viață, orele petrecute la televizor sau la școală îi împiedică să facă foarte mult sport, cu toate că la școală au ore de educație fizică.

Sportul și acele jocuri practicate la școală ar trebui extinse și într-un alt moment al zilei, nu doar la sfârșit de săptămână, atunci când părinții au mai mult timp pentru ei. Copiii ar trebui să facă sport și mișcate în fiecare zi, singuri, cu părinții sau cu alți copii.

Sportul trebuie practicat ca un joc, individual sau în grup, interacționând cu ceilalți. Dacă copiii se mișcă în timp ce se distrează au parte de numeroase beneficii. Avantajele sportului și mișcării în dezvoltarea sănătoasă a unui copil sunt numeroase.

Beneficii fizice ale sportului și mișcării în dezvoltarea sănătoasă a unui copil:

– promovarea creșterii și dezvoltării sănătoase;

– obținerea și menținerea unei greutăți sănătoase;

– dezvoltarea unor oase și mușchi puternici;

– îmbunătățirea capacității cardiovasculare;

-îmbunătățirea echilibrului, coordonării și forței;

– menținerea și dezvoltarea flexibilității;

– îmbunătățirea posturii;

– susținerea dezvoltării abilităților fundamentale de mișcare;

– stabilirea conexiunilor între diferite părți ale creierului;

-îmbunătățirea concentrării și abilităților de gândire;

-îmbunătățirea încrederii și a respectului de sine;

-ameliorarea stresului și promovarea relaxării;

– dezvoltarea abilităților sociale;

-îmbunătățirea somnului.

După cum se poate observa, activitatea fizică are un rol foarte important în dezvoltarea unui copil sănătos. Și dacă copilul va privi activitatea fizică ca pe un joc, el se va bucura și se va distra împreună cu familia sau prietenii.

Citeste si...
Fă chestionare auto pe e-drpciv.ro

Și nicăieri nu se poate distra mai bine decât acasă sărind pe trambulina pentru copii sau făcând mișcare în piscina gonflabilă care poate fi amplasată în grădină.

Știm cu toții că sunt foarte distractive săriturile pe trambulină, dar probabil nu știți că sunt și sănătoase. Același lucru este valabil și în cazul mișcării făcute în piscină.

Beneficii ale săritului pe trambulină:

-Întărește oasele și articulațiile în timp ce le protejează. Presiunea suplimentară asupra oaselor și articulațiilor contribuie la dezvoltarea un sistem musculoscheletic mai puternic;

– O inimă mai puternică (și un echilibru mai bun). În timp ce sar, copiii se concentrează pe mișcarea brațele și, bineînțeles, pe menținerea echilibrului. Toate acestea le îmbunătățesc coordonarea globală iar rezultatul este o inimă mai puternică;

– Creșterea forței picioarelor. Nicio altă activitate cardio nu este la fel de eficientă în creșterea forței picioarelor ca săritul pe trambulină.

– Este minunat pentru starea de spirit a copiilor. Îmbunătățirea stării de spirit este cu siguranță un beneficiu pentru sănătate! În primul rând, circulația este îmbunătățită, prin urmare, creierul este mai bine oxigenat. Săritul pe trambulină este o activitate plină de bucurie și, ca atare, eliberează endorfine. Endorfinele sunt propriile produse chimice naturale ale creierului, care contribuie la reducerea stresului și chiar la scăderea în greutate.

Beneficii ale înotului în piscină:

Înotul este un antrenament cardiovascular excelent care promovează sănătatea inimii și a plămânilor, îmbunătățește rezistența și flexibilitatea, sporește rezistența și chiar îmbunătățește echilibrul și poziția. În plus, înotul este o modalitate de a preveni obezitatea la copii, care a fost legată de diabetul juvenil. De asemenea, înotul exercită mai puțină presiune asupra articulațiilor și țesuturilor conjunctive decât alte forme de exerciții fizice.

Încurajarea copilului să înoate poate, de asemenea, contribui la îmbunătățirea sănătății mentale și emoționale.

Așadar, prin achiziționarea unei trambuline copii și a unei piscine gonflabile, unde copiii vor putea face sport și mișcare, veți contribui la dezvoltarea lor sănătoasă.

Magazinul online trambulinesparta.ro oferă o gamă variată de trambuline copii și piscine cu cadru metalic pentru grădină, pentru a vă alege modelul potrivit în funcție de necesitățile copiilor voștri.