Blog, Continut Sponsorizat

Despre spargerile de locuinte in tara noastra

Despre spargerile de locuinte in tara noastra

O analiza a situatiei din Romania anilor trecuti, legata de furturile din locuintele personale, scoate la iveala o serie de aspecte interesante. Informatiile facute publice de catre institutiile de stat abilitate sa ofere astfel de rapoarte (precum este Politia Romana), preluate de catre diverse mijloace de comunicare in masa, atat la nivel national cat si regional, dezbat cateva puncte de maxima importanta. Desigur, ramane la latitudinea proprietarilor ce mijloace de paza si protectie vor alege. Gaseste aici sisteme de alarma pentru locuinte, pentru a fi sigur ca anul 2015 va fi cu adevarat mai sigur pentru locuinta, bunurile si familia ta.

  • Pierderi declarate, in cifre

Asadar, daca ar fi sa incepem direct cu numere si statistici, am putea sa ne referim la pierderi inregistrate. Anii trecuti, in tara noastra, cele mai multe spargeri din locuinta au dus la prejudicii cu valori cuprinse intre 1000 si 50.000 RON (aproximativ 60% din furturi). Pe locul al doilea urmeaza un alt prag – cu valori de 100-500 RON; pe pozitia a treia apare pragul de 500-1000 RON iar pe a patra se inregistreaza furturile a caror valoare depaseste suma de 50.000 RON.

  • Modul de efractie

La intrebarea pe care si-o adreseaza tot mai multi proprietari de case „cum intra hotii in case?”, raspunsul pare a fi mai complicat decat pare. Informatiile oficiale arata ca cel mai adesea (intr-o pondere aproximativ egala) hotii intra in case prin usile neasigurate, prin imprietenirea hotilor-proprietar, prin spargerea efectiva a locuintei si escaladarea obiectelor. Mai apoi, in aceasta lista urmeaza: fortarea usilor/ferestrelor, folosirea unor chei potrivite, spargerea zidurilor sau acoperisurilor si desigur, folosirea accesului liber (usi sau geamuri deschise, lasate astfel probabil de catre proprietari sau muncitori si constructori).

  • Locatie si moment

Furturile din locuinte au loc aproximativ in masura egala, atat in mediul urban cat si in cel rural. Momentul spargerii poate insa sa fie diferit, adesea. La oras, hotii actioneaza in special in timpul zilei (in 55% din cazuri, cel putin); la sat, spargerile se produc mai ales noaptea (peste 60% din situatii).

Pentru un rezumat util, puteti accesa acest infografic util:

Riscurile sunt asadar foarte mari si greu de evitat, daca putem spune astfel. Fie ca avem o locuinta proprie, in care locuim de mai mult timp, fie tocmai ne construim o astfel de casa sau executam lucrari de renovare, este foarte important sa tinem cont de modul de efractie, de protejarea spatiilor respective si sa luam masurile corecte, inainte de a fi atacati. Pentru acest lucrur numeroase companii de paza-protectie si magazine ofera o gama variata de produse adecvate: sisteme de supraveghere video, sisteme de alarma, etc. Le gasesti aici, la preturi mai mult decat accesibile. Alege sa spui acum stop spargerilor de locuinte din Romania! Investeste in sisteme de securizare corespunzatoare.

blank