Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi! În afară de cadourile pentru cei dragi și de vacanțele la care visăm, nu trebuie să uităm de curățenie! Curățenia de sărbători face parte din ritualul oricărei familii și chiar dacă ne place sau nu, trebuie realizată ca la carte.

Vrei să ai o locuință curată pentru sărbători dar să-ți rămână și timp de relaxare? Ține cont de următoarele ponturi, pentru a termina curățenia în timp util, cu rezultate de excepție!

 

 

Energizează-te și organizează-te!

Înainte de orice, trebuie să ai energie pentru a te apuca de curățenia de sărbători. Modifică-ți starea de spirit, pornește playlistul cu muzica preferată și creează o atmosferă pozitivă.

Atunci când ești prins de melodiile care îți fac plăcere, începe organizarea pe camere. Nu te apuca să faci curat dintr-o cameră în alta – goana te va obosi rapid și va prelungi sesiunea de curățenie. Stabilește ordinea încăperilor în care urmează să faci curat, astfel încât să nu te apuci de mai multe treburi în același timp.

Este indicat să te ocupi cu prioritate de suprafețele mari. Procedurile migăloase, precum curățenia în sertare, pot fi amânate.

Aerisește fiecare încăpere

După ce ai organizat modul în care faci curățenie în locuință, trebuie să aerisești fiecare cameră. Astfel, începe să deschizi geamurile și ușile din casă, pentru a permite aerului curat să circule.

Lumina naturală nu este suficientă? Profită de orice sursă de lumină din casă, pentru a vedea orice colțișor ce necesită curățare.

Pregătește terenul de lucru

Te bucuri de aer curat? Urmează să scapi de toate lucrurile din camere. Scoate afară mesele, scaunele, dulapurile sau fotoliile și plasează-le în hol, până termini curățenia de sărbători.

Pentru a nu pierde obiectele mici din fiecare încăpere, așează-le în cutii separate, de unde să le găsești ușor și rapid.

Citeste si...
Parteneriatul transnațional de mentorat PHERECLOS (TEMP)

 

 

Aspiră și dă cu mopul

Acum ai camerele libere, deci poți mătura sau aspira în voie! Acest lucru este esențial ca să scăpi de praful și de murdăria de sub mobilă. Ulterior, va fi nevoie să cureți cu un mop podeaua, gresia și parchetul, în funcție de încăpere.

Nu uita să folosești și produse special concepute pentru curățare, precum spray-ul pentru mobilă sau ceara pentru parchet.

Scapă de lucrurile nefolositoare

Dacă podelele strălucesc de curățenie, apucă-te de sortarea obiectelor din locuință. Cu siguranță nu ai nevoie de toate lucrurile din casă, indiferent dacă vorbim despre veselă, haine sau gablonțuri.

Lucrurile care se află într-o stare bună pot fi întotdeauna donate către persoanele nevoiașe, cărora le poți face o bucurie de sărbători.

Pune toate obiectele la loc

Ai ajuns până în acest punct? Nu îți mai rămâne decât să așezi totul la loc. După ce aranjezi mobila, ocupă-te și de cărți și obiecte decorative. Această este o modalitate excelentă de a redecora locuința înainte de sărbători, pentru a te bucura de o atmosferă intimă și relaxantă.

Relaxează-te!

Acum că ai toată casa pusă la punct, ai nevoie de relaxare. Totuși, nu uita să verifici locuința în detaliu, pentru a vedea dacă există zone pe care le-ai omis. Împrospătează aerul din încăpere folosind odorizante șipurificatoare de aer Dyson. Cu ajutorul unui purificator de aer, poți neutraliza mirosurile neplăcute, fie că obișnuiești să fumezi în casă sau pur și simplu nu ai timp să aerisești. Purificatorul de aer aduce un alt avantaj, distruge alergenii, particulele de praf, polenul sau resturile de acarieni.

 

Aceste sfaturi te ajută să scapi rapid de curățenia de Sărbători, astfel încât să nu o vezi ca pe o corvoadă. Rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor!