Din cauza obligațiile noastre zilnice deseori nu ne mai putem ocupa de curățenia casei. Acest lucru ne dă dureri de cap, mai ales când vedem cum se acumulează mizeria, iar noi nu avem timp să o curățăm. Din acest motiv, în acest articol îți vom da câteva sfaturi despre cum poți face ușor și rapid curățenie în casă.

Poate că aștepți o vizită sau vrei doar să-ți menții casa curată. Indiferent de preocupările tale, aceste sfaturi te vor ajuta să faci curățenie în casă ușor și rapid.

Distribuie sarcinile

Dacă nu locuiești singură în casă, nu ezita să distribui sarcinile privind curățenia membrilor familiei, colegelor de apartament etc. Curățarea casei poate fi foarte dificilă dacă numai o persoană se dedică acesteia. Dar dacă, pe de altă parte, cele mai grele sarcini sunt distribuite între mai mulți oameni, vei vedea cum volumul și timpul de lucru se reduce considerabil.

Strânge lucrurile pe care obișnuiești să le lași împrăștiate prin casă

Ai cinci minute libere? Folosește-le pentru a strânge lucrurile împrăștiate prin casă. Toți avem tendința de a lăsa haine, hârtii, diverse obiecte împrăștiate prin casă. Înainte de a ieși din casă, ar trebui să încerci să le strângi, să le pui la locul lor pentru a evita acumularea lor.

Dacă aplici acest truc, nu va trebui să petreci mult timp pentru a face ordine în casă.

Împarte sarcinile mari în sarcini mici

Există sarcini care ni se par dificile, dar le putem aborda dintr-o altă perspectivă. Gândește-te la cele mai plictisitoare sarcini de curățare a casei și încearcă să le împarți în sarcini mici. De exemplu, în loc să cureți complet bucătăria într-o singură zi, fă-ți timp și curăță în fiecare zi fiecare parte din ea. Într-o zi poți curăța blatul, în altă zi cuptorul cu microunde, în alta chiuveta etc.

Astfel, la sfârșitul săptămânii vei avea o bucătărie complet curată, fără să trebuiască să pierzi o zi întreagă cu curățenia.

Aplică trucuri casnice

Pentru a economisi timp, există o infinitate de trucuri casnice care vor ușura multe sarcini. De exemplu, poți înfășura o mătură într-o șosetă de bumbac. Bumbacul va contribui la eliminarea în mod eficient a mizeriei și nu o va răspândi atât de mult, minimizând timpul pe care îl vei petrece făcând curățenie.

Un alt truc este să folosești șervețele umede pentru a curăța praful de pe mobilier, mai bine decât un aspirator. Poți folosi, de asemenea, un amestec de suc de lămâie cu sare sau oțet fierbinte pentru curățarea rapidă a băii. Această soluție elimină eficient calcarul.

Profită de alte activități pentru a face curățenie

O modalitate de a economisi timp este de a face curățenie în timp ce ești implicată în alte activități. De exemplu, poți curăța oglinda din baie în timp ce îți perii dinții sau să freci capul de duș în interior în timp ce faci duș. Când gătești, poți șterge dulapurile sau blatul, iar în timp ce te aranjezi, poți face patul sau poți strânge hainele și obiectele împrăștiate.

Menține podeaua din bucătărie curată

Podeaua care se murdărește cel mai tare este cea din bucătărie, deoarece pe ea cad adesea produse alimentare, lichide, grăsime etc. Încearcă să o menții curată, deoarece când vei călca pe ea mizeria se va lipi de talpa încălțămintei și se va răspândi în restul casei. Șterge-o frecvent, mai ales când cad resturi de alimente sau grăsime. Freac-o bine pentru a îndepărta petele complet și pentru a o dezinfecta.

Spală tot ce murdărești

Dacă nu ai o mașină de spălat vase, spălarea vaselor va fi una dintre sarcinile care va dura cel mai mult. Dacă nu ai prea mult timp, soluția cea mai eficientă este să cureți tot ceee ce murdărești. De exemplu, în timp ce gătești poți curăța toate recipientele pe care le utilizezi. Când termini de mâncat, încearcă să speli tot ceea ce ai murdărit astfel încât să nu se acumuleze foarte multe lucruri de spălat.

Poate nu ai chef să te apuci de spălat după ce ai mâncat, mai ales dacă tocmai ai venit de la serviciu. Este de înțeles, dar gândește-te că, cu cât se vor aduna mai multe vase, cu atât timpul pe care îl vei petrece spălându-le va fi mai lung. Dacă le speli când trebuie, tu vei avea de câștigat.

O altă soluție bună pentru tine este să apelezi la o echipă de experți în curățenie. De exemplu, poți contacta firma Conex Clean, o firmă de curățenie profesională din București, ai cărei experți sunt pregătiți să intervină oricând sunt chemați.

Ei te vor ajuta să faci curățenie generală, îți vor oferi și servicii de curățare mochetă, servicii DDD sau servicii de curățenie birouri. Așadar, apelează la Conex Clean, căci nu vei regreta.

Citeste si...  Pantofi pentru barbati de vanzare online