Identificarea unei găzduiri web potrivite poate fi o adevărată provocare și este crucial pentru o companie sau un business să folosească pachetul necesar de servicii oferite de provider – nu doar când este la început, ci și în viitor când își va atinge anumite obiective. Cu toate acestea, performanța site-ului tău, fiabilitatea și securitatea depind de serviciile pentru care optezi. De altfel, ai nevoie și de o găzduire care să-ți ofere cât mai multe funcții esențiale: spațiu suficient, conexiune bună la internet, stabilitate, etc. Dacă alegi greșit, consecințele nu vor înceta să apară. Așadar, înainte de a citi acest articol, trebuie neapărat să tragi un ochi peste ghidul ce îți explică detaliat ce este și cum să îți alegi o găzduire web.

Suport tehnic 24/7

Dacă site-ul sau business-ul tău lucrează nonstop, atunci ai nevoie de un suport tehnic care să-ți ofere ajutorul necesar în momentul în care ceva merge prost.

Când vorbim de echipa tehnică, nu ne referim la cineva plătit să-ți răspundă simpatic la telefon; ai nevoie de un expert care să te poată ajuta în legătură cu problemele pe care le ai. Ține minte că fiecare minut în care site-ul tău nu funcționează, pierzi clienți, așa că acest serviciu este esențial. Iar dacă proiectul tău evoluează, un suport 24/7 devine și mai important, în special când folosești sisteme și softuri complicate pe serverele firmei.

Copie de rezervă

Un alt lucru necesar, pe care trebuie să îl iei în considerare, atunci când alegi o găzduire web, este copia de rezervă. Imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă ai pierde toate datele site-ului tău: conținutul, email-urile, informațiile clienților, statisticile, și multe altele. Pentru multe companii, acest tip de dezastru le poate scoate afacerea din peisaj.

Pentru a te proteja, găzduirea web trebuie să îți ofere funcția de backup. De exemplu, dacă vinzi produse tot timpul, trebuie ca mereu să îți faci copii de rezervă pentru a nu pierde detaliile tranzacțiilor. În acest fel, dacă serverul pică, nu va fi probleme în recuperarea stării inițiale.

Securitate

În prezent, există foarte multe programe sofisticate de hacking care scanează în fiecare zi milioane de site-uri și rețele cu scopul de a găsi vulnerabilități. Aproape fiecare sistem este afectat. Dacă portița de intrare a fost identificată, hacker-ul o va folosi în avantajul său. Acum că știi asta, realizezi că ai nevoie de o găzduire web care să-ți ofere un arsenal de instrumente pentru a te proteja împotriva unor game largi de amenințări. Ai nevoie de un firewall puternic, o scanare a email-urilor, eliminarea spam-ului, un certificat SSL și multe altele.

Citeste si...
On Second Thought, aplicatia care poate retrage un mesaj pe care l-ai trimis!

Preț convenabil

Deși este important ca prețul pachetului pe care-l alegi să fie accesibil, nu trebuie să te bazezi doar pe faptul că este ieftin. Ca site-ul tău să aibă succes, ai nevoie de o găzduire web de încredere, securizată și care să-ți ofere toate resursele necesare. Doar când ai găsit aceste lucruri, ar trebui să iei în considerare providerul. Focusează-te pe valoare banilor, nu pe ieftinături.

Compatibilitate

Dacă îți schimbi furnizorul de găzduire web, asigură-te că software-ul pe care-l utilizezi este compatibil cu hardware-ul și sistemul de operare disponibil. Unele hosturi îți pot oferi opțiunea de a alege orice OS dorești pentru a-ți folosi programele tale fără probleme. Dacă softul nu este compatibil, probabil va trebui rescris înainte de a migra tot – iar asta poate fi costisitor.

Scalabilitate

Scalabilitate este importantă pentru multe afaceri. Trebui, ca atunci când ai nevoie, să ai posibilitatea de a mări specificațiile hardware și resursele ca să acoperi cererea din partea traficului sau programelor folosite.

Panouri de control ușor de administrat

Administrarea unui server sau site poate fi o adevărată provocare dacă nu ai parte de o interfață prietenoasă. Cel mai popular panou de control, și cel mai ușor de folosit, este cPanel, foarte bun pentru sistemele de operare bazate pe Linux. Dacă folosești Windows pentru găzduirea web a site-ului, atunci, o variantă perfectă ar fi Plesk. Ambele panouri oferă o interfață ușoară de navigat, foarte bine categorisită și de actualizat prin câteva click-uri.

Concluzie

Sperăm că acest articol ți-a oferit detaliile esențiale pentru a recunoaște o găzduire web bună. Ține minte, când alegi un pachet de hosting, să nu te gândești doar la nevoile din prezent, ci și la cele din viitor.