Update 15.05 – Ceremonia s-a încheiat după aproximativ 40 de minute, iar cortegiul funerar a plecat spre localităţile de domiciliu ale militarilor români.

ceremonie-pentru-victimele-accidentului-aviatic-la-comemorare-participa-si-klaus-iohannis-284903

Update 14.03 – Ceremonia pentru comemorarea militarilor decedaţi în accidentul aviatic de vineri de la Sibiu a început în urmă cu câteva momente şi s-a intonat imnul naţional.

La ceremonie sunt prezente familiile victimelor, dar şi preşedintele ales Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Preşedintele ales Klaus Iohannis va participă astăzi, de la ora 14, la ceremonia la care vor fi comemoraţi militarii români decedaţi în accidentul aviatic de vineri.
 
Ceremonia militară va avea loc şi în prezenţa ministrul Apărării, Mircea Duşa.
 
După ceremonie, sicriele cu trupurile neînsufleţite ale militarilor vor fi trimise în localităţile natale.

„Am primit cu mare tristeţe vestea prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, în urma căreia opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi. În aceste momente de durere, îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile militarilor decedaţi şi le adresez sincere condoleanţe. Mă rog pentru grabnica însănătoşire a supravieţuitorilor şi vă chem să le fim alături prin rugăciunile şi gândurile noastre!”, scria Klaus Iohannis pe Facebook, pe 21 noiembrie, în ziua accidentului.

Cei opt militari care au murit în accidentul aviatic vor fi comemoraţi astăzi într-o ceremonie militară la Academia Forţelor Terestre din Sibiu.
 
Marian Gădălean avea 33 de ani şi participase la mai multe misiuni în Irak şi Afganistan. Fratele lui, care lucra la aceeaşi unitate, a sperat până în ultima clipă că Marian nu se afla în elicopterul prăbuşit.
 
Rareş Moldovan se afla la bordul aceleiaşi aeronavei. Era medic, era căsătorit şi avea o fetiţă de 3 ani. Fratele şi tatăl său au venit din Câmpia Turzii să aducă acasă sicriul cu trupul lui neînsufleţit.
 
Doliu este şi în comuna argeşeană Buzoieşti, de unde era maistrul militar Paul Bădescu. Casa părintească este acum cufundată în tăcere.
 
Maistrul militar Constantin Filip avea 30 ani şi era necăsătorit. Tragedia în care şi-a pierdut viaţa i-a impresionat pe toţi cei care l-au cunoscut.
 
Tot din Câmpia Turzii era şi Valentin Bora, maistru militar şi unul dintre cei doi supravieţuitori ai accidentului. Colegii nu înţeleg cum s-a putut întâmpla aşa o tragedie.
 
Rudele celor opt militari morţi în accidentul aviatic din Stejăriş au mers la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, pentru a ridica trupurile neînsufleţite ale celor dragi, care vor fi duse în oraşele natale, pentru slujbele de înmormântare.

Potrivit MApN, elicopterul aparţinea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Citeste si...
Iohannis, interviu pentru televiziunea publică din Germania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.