Două eleve de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani s-au luat la bătaie în toaleta şcolii. Una dintre adolescente și-a amenințat colega cu un cuțit de bucătărie. Anchetatorii presupun că a plecat special cu el de-acasă. Fetele se încăpățânează să nu spună, de la început, motivul altercației.

Din fericire, cuțitul n-a ajuns să fie folosit, întrucât paznicul unităţii de învăţămând şi directorul adjunct au intervenit la timp.

„Psiholgul școlar a stabilit ore de consiliere cu cele două eleve, agresoarea fiind în atenția cabinetului psihologic încă din primul semestru, deoarece dirigintele a semnalat faptul că are foarte multe absențe și că sunt probleme în familie, mama fiind plecată la muncă în străinătate. Ne preocupă soarta ambelor eleve, pentru că dorim să treacă cu bine peste acest incident”, a declarat Carmen Dimitriu, directorul Colegiului Sadoveanu, pentru presa locală.

Citeste si...  Afacerea CFR Marfă a fost secretizată înainte de semnare

„Ne confruntăm tot mai mult cu situații neplăcute, fenomenul de violență între tineri este frecvent în societatea noastră, cât și fenomenul de plecare a părinților în străinătate. Acest lucru îi afectează foarte mult pe copii, iar de multe ori școala este nevoită să preia întreaga educație a acestor copii”, a adăugat aceasta.

Atât Poliţia de Proximitate, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi au fost sesizate, iar o anchetă a fost demarată în acest caz.

Poliția Pașcani a deschis un dosar penal, iar tatăl fetei ameninţate cu cuţitul a depus și el plângere la Poliție împotriva celeilalte adolescente.