Doi slovaci sunt suspectaţi că au furat banii unui bătrân de 85 de ani din Bucureşti, după ce l-au convins să le dea o sumă cu împrumut.

06-hot-locuinte_9e16aa7f0d_d6ffc19714

Bătrânul susţine că slovacii, un bărbat şi o femeie, l-au abordat în scara blocului din sectorul 4 unde locuieşte. Cei doi i-ar fi arătat un teanc în care spuneau că sunt 10.000 de dolari pe care urmau să-i lase lui în schimbul unei sume de bani în lei pe care ar fi trebuit să o ducă unei rude aflate în spital. Omul, milos din fire, s-a oferit să îi ajute, astfel că toţi trei au mers în locuinţa acestuia. Ulterior, pensionarul a adus 700 de lei, pe care voia să-i dea slovacilor în schimbul valutei. Bucureşteanul le-a povestit anchetatorilor că înainte să le dea suma în lei, femeia l-a ţinut de vorbă, timp în care complicele ei s-a dus în locul de unde pensionarul scosese cei 700 de lei şi a sustras de acolo alţi 2.900 de lei şi 300 de euro. Omul a realizat, în doar câteva clipe, că este victima unei înşelătorii în momentul în care slovacii au plecat. Pensionarul şi-a alertat imediat vecinii şi a chemat poliţiştii. Astfel, slovacii nu au mai apucat să iasă din bloc, fiind prinşi şi duşi la Secţia 15. Cei doi s-au ales acum cu dosare penale.

Alte metode prin care puteţi fi ţepuiţi
“Accidentul”. Infractorii sună pe telefonul mobil şi vă spun că trebuie să plătiţi o sumă de bani pentru că o rudă apropiată dumneavoastră a făcut un accident. Banii ar urma să fie daţi unui avocat pentru a vă scăpa rubedenia de închisoare.

“Termopan”. Bandiţii acostează bătrâni pe stradă cărora le spun că trebuie să facă măsurători la geamuri şi în casă pentru că blocul urmează să fie reabilitat. Cum intră în casă, unul se preface că ia măsuri, iar celălalt fură ce găseşte la îndemână.

“Angajatul”. Escrocii vin la uşile oamenilor îmbrăcaţi în angajaţi la diferite societăţi de furnizare de energie electrică şi termică sau gaze şi spun că trebuie să facă verificări. Astfel, ei fură ce găsesc la îndemână, după care dispar fără urmă.

Citeste si...  BNR are 37 miliarde euro in aur si rezerve valutare