studio geotehnic

Am fost zilele trecute in Germania la un amic. Eu sunt foarte bun prieten cu foarte multi oameni care detin firme de consstructie in alte tari. Pot spune ca majoritatea detin firme de top in lume care au construit cele mai tari cladiri, mai ales in Dubai sau America. Imi place sa stau foarte mult de vorba mai ales cu amicul din Germania fiindca ne cunoastem de cand eram foarte mici. Ne place sa discutam de cele mai multe ori de cum era in copilarie si cat de mult s-au schimbat lucrurile in prezent. Din pacate nu reusim sa ne intalnim decat de doua sau trei ori pe an. De aceea atunci cand ne revedem petrecem foarte mult timp impreuna si vorbim despre ce am mai realizat in ultima perioada, cum mai merg afacerile si ce planuri de viitor avem.

Cand m-am gasit cu el am inceput sa ii vorbesc despre planurile pe care le am si ce firma vreau sa imi fac. Am vrut sa iau de la el special niste sfaturi dar si sa apelez la firma sa de constructii pentru a-mi construi locul unde imi voi desfasura activitatea. Mi-a spus ca cel mai important lucru pe care trebuie sa il fac imediat dupa e am cumparat terenul unde voi construi cladirea, este acela de a apela la o firma care sa imi faca un studiu geotehnic. Eu am un teren aproape de Bucuresti asa ca voi inecerca sa gasesc o firma care sa imi faca un studiu geotehnic bucuresti. Sper ca voi afla doar vesti bune cu privire la solul unde vreau sa imi construiesc cladirea. Am planuri mari si nu imi doresc sa fie date peste cap chiar inainte de a porni afacerea.

Mi-a recomandat cineva sa apelez la o firma speciala care efectueaza astfel de studii de peste 20 de ani si de-a lungul anilor a capatat o experienta foarte mare, astfel ca firma este una din cele mai bune cand vine vorba de studiile geotehnice. Inainte de a obtine aprobarea pentru constructie trebuie neapart sa fac un studiu geotehnic de detaliu pentru a vedea daca locul este bun pentru a construi pe el. Am nevoie de acest proiect de autorizare pentru constructie. Sunt niste lucruri pe care trebuie sa le iau in calcul altfel risc sa am mari probleme pe viitor atat cu legea cat si cu natura. Daca imi voi face cladirea pe un teren cu probleme si pe viitor ma trezesc ca trebuie sa renunt la loc, atunci nu este bine. Este foarte important sa faci un studiu geotehnic mai ales daca construiesti o cladire mare care are nevoie de un sol prielnic astfel incat sa nu se darame la primul cutremur din cauza placilor tectonice sau sai se iveasca alte probleme.
Cred ca voi apela la specialisti ca sa fac si un studiu hidrogeologic deoarece va trebui sa trag apa de departe si as avea nevoie de o investitie foarte mare. Daca ar fi un teren bogat in apa as avea mare noroc si astfel as avea propia alimentare cu apa in cadrul firmei.

Citeste si...  10 motive pentru care ar trebui să citim zilnic