Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle, care a fost inventat în urmă cu 41 de ani de către profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. A fost foarte popular, devenind cel mai cunoscut joc puzze din toate timpurile. De la variantele inițiale au luat naștere mai multe versiuni și mai complicate ale jocului.

x-cube

Dane Christianson a inventat o variantă și mai dificilă a cubului Rubik:3D. I-a dat numele X-cube și l-a scos la vânzare, promițând că este cea mai complicată dintre variantele care au apărut până acum. Rezolvarea acestui puzzle poate dura câteva ore pentru unii sau câteva zile pentru alții. X-cube are cu 2 cvadrilioane mai multe  mutări posibile, față de versiunea originală. Așadar, pentru unele persoane este imposibil de rezolvat.

Citeste si...  Cu cine stă Elena Udrea în camera din închisoarea din Costa Rica

X-cube are 58 de piese cu 102 autocolante colorate care îți vor da bătăi de cap. Provocarea inițială a primei versiunui 3x3x3 a cubului Rubik era să ordonezi toate coloanele de aceeași culoare, dar X-cube este un puzzle mult mai complicat de atât. Poți rezolva acest cub în mai multe feluri, de exemplu îl poți face să arate ca o floare, cu coloane formate în culori asimetrice.