Actualitate

X-CUBE

Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle, care a fost inventat în urmă cu 41 de ani de către profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. A fost foarte popular, devenind cel mai cunoscut joc puzze din toate timpurile. De la variantele inițiale au luat naștere mai multe versiuni și mai complicate ale jocului.

x-cube

Dane Christianson a inventat o variantă și mai dificilă a cubului Rubik:3D. I-a dat numele X-cube și l-a scos la vânzare, promițând că este cea mai complicată dintre variantele care au apărut până acum. Rezolvarea acestui puzzle poate dura câteva ore pentru unii sau câteva zile pentru alții. X-cube are cu 2 cvadrilioane mai multe  mutări posibile, față de versiunea originală. Așadar, pentru unele persoane este imposibil de rezolvat.

X-cube are 58 de piese cu 102 autocolante colorate care îți vor da bătăi de cap. Provocarea inițială a primei versiunui 3x3x3 a cubului Rubik era să ordonezi toate coloanele de aceeași culoare, dar X-cube este un puzzle mult mai complicat de atât. Poți rezolva acest cub în mai multe feluri, de exemplu îl poți face să arate ca o floare, cu coloane formate în culori asimetrice.

blank