Judecătorii au prelungit mandatul de arestare pentru Radu Mazăre, în dosarul Polaris. Fostul primar din Constanţa a fost adus astăzi la Curtea supremă, unde procurorii au cerut prelungirea arestării în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Mazăre şi avocatul său au încercat să convingă judecătorii să revoce măsura preventivă, având în vedere că, oricum, fostul primar are o condamnare definitivă la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Constanţa.

Solicitarea apărării a fost respinsă, iar arestul, prelungit cu 60 de zile.

Fostul edil a fost adus în România în urmă cu două săptămâni, din Madagascar, acolo unde s-a refugiat la finalul lui 2017.

El a fost capturat de autorităţile malgaşe în urmă cu o lună şi apoi extrădat la Bucureşti.

Fostul edil are multiple condamnări în România. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional de căutare este cea pronunţată în 8 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

De asemenea, el mai are o condamnare de 9 ani şi 10 luni în dosarul “Polaris”, dar şi o condamnare de 6 ani şi 6 luni închisoare primită într-un dosar de abuz în serviciu, însă ambele decizii nu sunt definitive.