Cumpărarea unei case sau a unui apartament este o opțiune ideală care oferă stabilitate și ajută la satisfacerea unor nevoi de bază.

În prezent și datorită situației dificile din întreaga lume, este mai profitabil să investești în anumite bunuri decât să creezi depozite bancare.

Iată 5 motive pentru care merită să investești într-o casă

Mai bine să fii proprietar decât chiriaș

Dacă deții o casă, un apartament sau orice tip de proprietate, ai automat putere asupra bunului tangibil pe care îl ai.

Există o mare diferență între a plăti lunar o anumită sumă de bani pentru a locui într-o casă și a plăti rata la bancă pentru casa ta. Este mult mai bine să plătești pentru un bun care îți aparține.

Un alt beneficiu al deținerii unei case este împlinirea sufletească pe care o simți. Investiția într-o casă îți va da sunt sentiment de mulțumire. Ai reușit să îți cumperi o proprietate, un bun foarte important pentru viitorul tău.

Scapi de stresul de a te muta în fiecare an

Dacă închiriezi o casă pe termen scurt sau mediu, va trebui să te muți după 6 luni sau un 1. Asta înseamnă că la o perioadă scurtă de timp va trebui să treci prin procesul plictisitor de căutare a unui apartament (în cazul în care NU a fost renovat), de mutare a lucrurilor, de adaptare la noua locuință etc.

Când cumperi o casă sau un apartament, totul se schimbă. Acei bani pe care i-ai fi putut cheltui în procesul de mutare pot fi investiți în renovarea noului apartament.

Un avantaj al cumpărării unei case, în cazul în care ai copii, este faptul că nu va mai trebui să îți faci griji cu privire la schimbarea școlii. Ține cont că pentru un copil procesul de adaptare la noi prieteni și metode de studiu este mai lung sau mai dificil.

Poți schimba ceea ce nu-ți place. Casa ta, stilul tău!

Da, este adevărat că visăm cu toții la o locuință proprie. Totuși, când începem să căutăm, nu găsim exact casa pe care ne-am imaginat-o.

Când cumperi o proprietate, ai deja puterea de a planifica viitoarele schimbări, fie la nivelul estetic (schimbarea culorilor pereților, de exemplu), fie în ceea ce privește podelelor, renovarea camerelor, printre altele.

Un avantaj al acestui lucru este că, atunci când faci modificări, fie că este vorba de o casă sau un apartament, valoarea proprietății va începe să crească.

În cazul în care peste câțiva ani vei dori să o vinzi, poți scoate un preț bun pe ea.

Independenţă

Când vorbim despre independență, ne referim nu numai la luarea deciziei de a trăi singur, ci și la posibilitatea de a face ceea ce vrei în casa sau apartamentul tău, atâta timp cât ceea ce faci nu afectează vecinii.

În cazul unei locuințe închiriate, proprietarul este cel care are dreptul de a aproba sau nu orice renovare. Poate vizita casa sau apartamentul (cu o notificare prealabilă) pentru a vedea că totul este în regulă. El este cel care stabilește dacă acceptă sau nu animale de companie în locuință.

Ca proprietar, ai dreptul de a lua decizii fără să aștepți ca o altă persoană să-și dea acordul. Cumpărarea unei case este una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua pentru viitorul tău.

Investești pentru a câștiga

Pentru a investi, ai neapărat nevoie de un anumit capital. Cu toate acestea, băncile ofere diverse avantaje celor care doresc să cumpere o casă sau un apartament. În multe cazuri se adaptează la posibilitățile de plată pe care le are solicitantul unui credit.

Când soliciți un împrumut pentru cumpărarea unei casă sau unui apartament, șansele de a genera un istoric de creditare mai bun cresc. Acest lucru va depinde de punctualitatea de care vei da dovadă. Adică de plătirea ratelor la timp.

Dacă îți vei plăti la timp ratele, banca îți va acorda și alte împrumuturi pentru a investi în alte proprietăți.

Așadar, dacă vrei să faci o investiție avantajoasă, cumpără-ți o casă. Nu înainte de a afla cum se calculează dobânda.

De asemenea, îți recomandăm să afli cum ne afectează inflația și cum putem reduce impactul ei. Spor la investiții avantajoase!