Încetarea din viață a unei persoane dragi nu este niciodată un moment peste care să poți trece cu ușurință. Emoțiile, durerea, părerea de rău sunt normale și, trebuie să recunoaștem, de-a dreptul copleșitoare. Cuvintele sunt parcă prea sărace în încercarea de a descrie exact ceea ce este în sufletul familiei îndurerate. Este nevoie însă ca ultimul drum al celui drag să fie făcut cu demnitate și respect, respectându-se atât reglementările legale aflate în vigoare, dar și obiceiurile religioase. Atunci însă când ești pus în situația să te descurci singur prin toate aceste cutume, legi, acte care trebuie depuse și apoi eliberate, pregătirea corespunzătoare a locului de veci și multe altele, simți că ești de-a dreptul copleșit. Ai nevoie de ajutor profesionist, iar acesta nu poate fi dat decât de o firmă de pompe funebre, care are experiența necesară și îți poate oferi suportul de care ai nevoie. Alegerea unei astfel de firme de servicii nu este o chestiune de fițe, mofturi, ci chiar o necesitate, iar mai jos vei descoperi câteva motive pentru care chiar se merită să apelezi la ajutorul ei.

 

Procurarea mai rapidă a actelor

Nu este nevoie să mai detaliem faptul că birocrația în țara noastră este una care ne face multe zile amare, și pentru a face rost de un simplu act este nevoie de mult timp pierdut, pe care l-ai fi putut folosi în alt scop. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre înmormântarea cuiva drag ție, chiar nu ai timpul fizic necesar să te plimbi pe la toate instituțiile, să aștepți ore în șir în fața unuia sau mai multor ghișee, să ți se răspundă pe un ton nepoliticos și multe altele pe care le știi prea bine. Tu ai nevoie să îți iei rămas bun așa cum trebuie de la cel/cea care a părăsit această lume, așa că poți scăpa de toate neplăcerile de mai sus dacă apelezi la o firmă de servicii funerare. Angajații acesteia au experiența necesară pentru a obține rapid actele de care ai nevoie, dar și de a soluționa ușor orice problemă legislativă care poate apărea. Cu promptitudine și cu profesionalism aceștia se vor ocupa de tot ce ține de obținerea ajutorului de deces, oferit de stat în acest caz. Și, trebuie să recunoaștem, nu este o sumă chiar de neglijat, și care te ajută să faci față mai ușor cheltuielilor care implică o înmormântare. Ai nevoie de:

  • Talon de pensie
  • Cartea de identitate
  • Certificat de deces
  • O dovadă a relației tale cu cel/cea care a încetat din viață.

 

Formalități rezolvate rapid

Faptul că țara noastră este membră a Uniunii Europene vine ”la pachet” și cu unele modificări legislative care trebuie respectate cu sfințenie. De aceea, pentru că este imposibil să cunoști legislația în vigoare în domeniu – pentru că pur și simplu nu te-a interesat acest aspect, se impune apelarea la o firmă de pompe funebre profesionistă. Viziteaza website-ul lor și vezi despre ce este vorba și ce informații sunt afisate. Evident, recomandarea este să apelezi la serviciile unei firme profesioniste, care cunoaște bine legislația, dar o și aplică așa cum trebuie. Dacă în urma discuțiilor primești o replică de genul ”merge și așa”, este clar că nu avem de a face cu profesioniști în domeniu, care să trateze totul cu profesionalism și respect, ci doar o simplă firmă care urmărește profitul și nimic altceva.

Printre actele pe care le poți procura apelând la ajutorul oferit de o casă de pompe funebre și află și cele care se referă la înmormântarea clasică sau incinerarea persoanei decedate, concesionarea unui loc de veci – unde este cazul și recondiționarea lui, dar și obținerea tuturor avizelor necesare. În cazul în care decesul celui drag s-a produs în afara granițelor țării noastre, adevărații profesioniști se vor ocupa și alcătuirea actelor de care este nevoie pentru expatrierea sau repatrierea acestuia, și multe altele.

 

Momente de rămas bun în tihnă

Ar fi de preferat, atunci când optezi către o firmă care oferă servicii funerare să alegi una din apropiere, pentru că sunt multe situațiile în care ești nevoit să mai apelezi la angajații acesteia pentru a mai stabili unele detalii, dar și invers este valabil. Pentru că nu este vorba despre o distanță mare, personalul de specialitate va putea interveni rapid, chiar dacă este vorba despre o schimbare de ultim moment a planurilor. Reușești în acest fel să ai parte de momentele de rămas bun pe care ți le doreai, fără presiunea timpului sau să te gândești că ”oare ce mai este de făcut pentru ca totul să fie bine”?

 

Fără surprize neplăcute

O firmă de servicii funerare care se respectă știe cum să trateze fiecare client în parte și cum să răspundă cel mai bine cerințelor pe care acesta le are. Încă de la început veți stabili de comun acord procedurile care vor fi efectuate, fără să existe prețuri ascunse sau alte surprize care îți pot lăsa un gust amar. De asemenea, poate exista și posibilitatea de a plăti în rate, sau folosind în acest scop ajutorul de deces despre care aminteam ceva mai sus.

 

Pachete de servicii funerare

Este dificil să poți afirma cu certitudine că o înmormântare costă X lei și așa mai departe. Evident, nu este o cheltuială ușor de suportat, dar din fericire există mai multe pachete de servicii funerare pentru care poți opta. În cadrul acestora sunt cuprinse nu doar obținerea actelor, organizarea înmormântării și pregătirea defunctului, ci și numeroase alte servicii, pentru care poți opta sau nu, după caz.