Social, Stiri

Violatoarea din Tulcea a primit sentinţa definitivă

Ce pedeapsă are de executat femeia acuzată că a sechestrat, bătut şi violat un taximetrist?!

lumi-1

Luminiţa Perijoc, femeia acuzată că în august 2012 a sechestrat, bătut şi violat un taximetrist din Tulcea, a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare, decizia magistraţilor Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a judecat apelul formulat de Luminiţa Perijoc împotriva deciziei Tribunalului Tulcea, prin care fusese condamnată la cinci ani de închisoare cu executare şi a dispus reducerea pedepsei la patru ani de închisoare. De asemenea, instanţa a decis suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, cu un termen de încercare de şapte ani.

În acest interval, femeia, în vârstă de 32 de ani, se va supune mai multor măsuri de supraveghere, fiind obligată să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de la Tribunalul Tulcea, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum si întoarcerea şi să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. Nerespectare acestor decizii determină revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Tulcea, în noaptea de 22 spre 23 august 2012, Luminiţa Perijoc a invitat în apartamentul în care locuieşte singură un taximetrist căruia îi solicitase de mai multe ori în acea zi să îi cumpere băuturi alcoolice şi ţigări.

„Pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan din motive pasionale, inculpata Perijoc Luminiţa i-a aplicat taximetristului două lovituri cu un cuţit în zona capului. Taximetristul a reuşit să se refugieze în bucătărie, de unde a apelat 112, alertând Poliţia şi Ambulanţa”, se menţionează în rechizitoriu.

Procurorii tulceni au finalizat cercetările în acest caz în aprilie 2013 şi au dispus trimiterea în judecată a femeii, pentru tentativă de omor. Ei au dispus însă scoaterea acesteia de sub urmărire penală pentru infracţiunile de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, dosarul fiind judecat de Tribunalul Tulcea.

În urma incidentului, atât taximetristul, cât şi femeia au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Taximetristul a susţinut că femeia l-ar fi ameninţat cu un cuţit şi astfel l-ar fi forţat să întreţină relaţii sexuale, iar ulterior l-a şi lovit cu cuţitul, când el a încercat să scape. Luminiţa Perijoc a negat însă că l-ar fi violat pe bărbat. Taximetristul are 36 de ani, este căsătorit şi are trei copii.

blank