Actualitate, Featured

Viitor fără trecut nu există. Așa și cu bătrânii

Viitor fără trecut nu există. Părinții și bătrânii nostri bunici au „obiceiul” de a se îmbolnăvi și de a ne părăsi cam prea repede, cam prea împotriva planurilor noastre de a-i revedea peste o lună, două, sau la anul, când ne vom fi făcut, în sfârșit, timp pentru ei, pentru a-i revedea, pentru a le spune două cuvinte – trei și a pentru pleca rapid, înapoi, la treburile noastre care nu suferă amânare.

Viitor fără trecut nu există. Așa și cu bătrânii

Iar noi avem obiceiul prost de a regreta luni și ani de zile și de a suferi cam ipocrit că nu ne-am făcut mai mult timp să stăm cu ei, măcar în ultimele luni sau zile de viață.
Când anunți în Joia mare, ca exponent al autorității publice, că iei în calcul să îi izolezi pe batrani, inclusiv prin separarea lor de familie, iar în a doua zi de paști, luni, vii și dezminți, pozând în inocentul care a fost greșit înțeles, le dai palpitații acestor oamenii și, știți, ei, oameni bătrâni fiind, nu stau chiar excelent cu inima și tensiunea. Asta e treaba de nepot farsor care poate să îi doboare la pământ pe bătrâni expunâdu-i din senin glumelor lui proaste. De acolo, de la pământ, nu îi mai aduc înapoi nici măcar „asigurările” președintelui Republicii că nu vor fi separați de familie sau izolați pentru perioade indeterminate sau abandonați prin cine știe ce hoteluri sau aziluri uitate de Dumnezeu.

Apropo de abandon și de ostracizare
Un om în vârstă care stă oarecum bine cu sănătatea poate fi doborât la pământ în 2-3 luni dacă percepe sau resimte rejectarea socială, inutilitatea în cadrul familiei, lipsa de sens al vieții și segregarea pe criterii de vârstă. Acești oameni se topesc pe picioare când sunt astfel bombardați. Știu ce înseamnă acest proces de topire, am văzut asta.
Or, ce face de ani buni de zile comunitatea noastra națională, societatea noastra „civilă”, militantă?

Bătrânii nostri părinți sunt acuzați că votează greșit.
Că sunt asistați social.
Că se duc la biserica și pupă moaște.
Că sunt încremeniți în timp, medievali, că nu înțeleg progresul.
Că au încredere mai mult în datini, ritualuri, familie, pământ și în mâncarea de pe campul și din ograda lor proprie, decât în știința, birocrați în halate și mînuitori amorali de protocoale medicale, în globalizare, în „Ieuropa“, în alimente de plastic din import și în porcul umflat cu nutrețuri modificate genetic.
Că nu stau în casă și că nu păstrează distanța socială.
Că au fost comuniști în tinerețe (deși nu există oameni contemporani care să rejecteze mai mult și mai justificat decât ei comunismul) și refuză să fie neo-marxiști globalisti și progresiști, așa cum e la modă.

Exceptand situatiile individuale si familiale (in intimitatea sa, pana si cel mai aprig hipster cu chelie, cu barbita frumos aranjata si proaspat epilat „definitiv”, tine sau lasa impresia ca tine la familia sa), progresistii vietii nu au incredere in batrani si nici in familie. Sunt anti-natalisti, hedonisti si increzatori in toti cei care sunt marci, branduri sau vectori de imagine ai globalismului progresist, cu toate ca, iata, exact globalismul ne da pandemie si toate „motivele” din lume pentru a renunta la drepturile esentiale si la piloni fundamentali ai societatii, in schimbul unei foarte, foarte incerte sigurante ca viata lor patetica si insipida va fi salvata.

Nu ma adresez in cele ce urmeaza celor ca mine care s-au lamurit de mult ce este cu acest globalism progresist, ci populatiilor care tinjesc dupa imunitatea de turma, noul Sfant Graal al creaturii colective tehnologice in care ne-am pierdut identitatea:

In tari ca Franta, Italia sau Spania, care au aplicat masurile stricte de izolare si carantina impuse de birocratii in halate albe mai devreme decat Romania, imunitatea atinsa dupa o luna de stat in casa este de doar 6%. Ca sa se poata reveni la normal, dupa protocoalele OMS, ar trebui ca imunitatea de turma sa fie de cel putin 70%. In Suedia, care nu s-a pus in carantina totala, lasand oamenii sa se protejeze dupa metode indviduale sau de grup recomandate de medici cu scaunul la cap, imunitatea de 70% se va atinge in jurul datei de 15 mai. Noi, in Romania, nici nu putem visa la asa ceva. Chiar daca nu se va mentine starea de urgenta si dupa 15 mai, nu exista nicio asigurare ca Johannis nu va mai putea tranti un decret de instaurare a starii de urgenta prin toamna, tot pe motiv de covid-19.

In alta ordine de idei, priviti, la nivel mondial, in cine au globalistii progresisti incredere ca totul va fi bine :
-China, tara comunista care a impus cu brutalitate masuri de izolare sociala si separare de familie, care minte frecvent in statisticile oficiale, care tine secreta impuscarierea pe motive politice a peste un milion de uiguri (nimeni nu stie cati sunt, cu exactitate); seful operatiunilor referitoare la covid-19 din cadrul OMS, Michael J. Ryan, nu mai pridideste sa arate cate de eficienta a fost China in lupta contra covid-19 si ce urgent este sa faca toate tarile la fel;
-acest Ryan este omul de incredere al lui Bill Gates, cel care vrea vaccinarea obligatorie a tuturor celor 7,8 miliarde de pamanteni, politica OMS din ultimii ani parand a fi, pur si simplu, subordonata planurilor eugenice ale lui Gates;
-OMS este condusa de un etiopian, Tedros Adhanom, acuzat de coruptie, inclusiv in relatie cu China, si de multe fapte grave la el in tara, in Etiopia;
-Ursula ven der Leyen, sefa a CE, care a enuntat planul separarii de familie a batranilor, este acuzata, in trecut, de diverse fapte nu tocmai legale, ajungand pana la abuz in functie si conflicte de interese;
-Christine Lagarde, sefa Bancii Centrale Europene, fosta sefa a FMI, care a spus ca economia mondiala are probleme, printre altele, pentru ca sunt prea multi batrani care consuma prea multa pensie, a fost condamnata in Franta, fara a i se aplica vreo pedeapsa, pentru neglijenta in serviciu, fapta de pe vremea cand era ministru francez de finante, sub presedintia lui Sarkozy, condamnat si el pentru … coruptie;
-la noi in tara, unul dintre cei triumviri din grupul de comunicare strategica este Alexandru Rafila, care nu a mai facut in mod direct o analiza de microbiologie de vreo 20 de ani, este un fel de reprezentant de facto al OMS in Romania (nici nu stiu daca are mandat, el fiind doar seful unui ong) si principalul lobbist al Big Pharma in Romania; celalalt triumvir este dl Streinu-Cercel, binecunoscut prin repetatele sale gafe, cea mai gogonata minciuna public propagata fiind cea din 2006, cand a spus ca de gripa aviara ar putea muri nici mai mult, nici mai putin, decat 2 milioane de romani.

Cam in asa ceva va investiti increderea, dragi progresisti. Astia sunt cei care va trimit in lumea viselor cu noul opiu al popoarelor, stiinta medicala oficiala, impusa cu armata si politia si dronele.

Cine isi uita batranii, adica trecutul, nu are niciun viitor.