Viceprimarul Primăriei Timişoara, Ruben Laţcău şi secretarul general interimar al Primăriei, Caius Şuli au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Secretarul prezintă simptome uşoare, viceprimarul este asimptomatic. Primarul Dominic Fritz a anunţat că va lucra de la domiciliu în zilele următoare, urmând ca la finalul săptămânii să se retesteze.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara, după ce viceprimarul Ruben Laţcău şi secretarul general interimar, Caius Şuli, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, primarul Dominic Fritz a luat măsura izolării la domiciliu ca măsură de precauţie.

”Nu este sigur, deocamdată, dacă între cele două cazuri există o legătură, în condiţiile în care regulile de siguranţă au fost respectate. Cei doi au purtat mască şi au păstrat distanţa socială. Primarul Municipiului Timişoara Dominic Fritz a primit un rezultat negativ, la un test realizat ieri seară, dar a decis să lucreze de acasă în următoarele zile, ca măsură de precauţie. Primarul Dominic Fritz va repeta testul la sfârşitul săptămânii”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Primăria Timişoara a implementat în urmă cu o lună un program de lucru decalat, conform reglementărilor în vigoare, dispenserele cu dezinfectant sunt amplasate la fiecare etaj, iar portul măştii este obligatoriu în instituţie. Miercuri seara s-a efectuat o dezinfecţie pe palierul pe care se află birourile viceprimarului, secretarului şi al primarului, iar tot personalul angajat pe palierul respectiv va fi testat preventiv.

”Întâlnirile pe care le-am programat pentru această săptămână vor avea loc pe zoom, iar dosarele le voi primi la semnat, în continuare, pentru ca activitatea Primăriei să nu fie perturbată. Ştiu că se apropie Crăciunul şi am vrea, pentru un timp, să uităm de toate grijile anului acesta. Dar, din păcate, tocmai pentru că se apropie Crăciunul trebuie să fim mai atenţi. Să purtăm masca, să păstrăm distanţa, să evităm întâlnirile nenecesare, ca să fim bine de sărbători” a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Dominic Fritz a anunţat şi pe pagina sa de socializare că în zilele următoare va lucra de la domiciliu.

”Zilele următoare voi lucra de acasă pentru că doi dintre colegii mei au fost confirmaţi cu Covid-19. Este vorba despre secretarul Primăriei Caius Şuli şi viceprimarul Ruben Laţcău. Am făcut şi eu testul ieri, este negativ. Nu ştim deocamdată să existe vreo legătură între cele două cazuri. În Primărie am stabilit, imediat după ce am preluat mandatul, un program de lucru decalat care să evite aglomerarea din birouri şi purtăm mască. Ieri,spaţiile pe palierul conducerii, de la etajul 1, au fost dezinfectate, iar angajaţii de pe acest palier vor fi testaţi. Eu voi repeta testul la sfârşitul săptămânii ca să fim toţi în siguranţă. Întâlnirile pe care le-am programat pentru această săptămână vor avea loc pe zoom, iar dosarele le voi primi la semnat, în continuare, pentru ca activitatea Primăriei să nu fie perturbată”, a scris Fritz pe Facebook.

Este pentru a doua oară când Dominic Fritz se izolează la domiciliu, după ce a fost în contact cu persoane depistate cu COVID-19. Prima dată a fost imediat după ce a fost ales primar, însă înainte de a prelua mandatul.


Citeste si...
Vezi ce explicatie inedita au gasit PSD pentru primirea neprietenoasa de la Resita