Life

Viata sexuala a femeii moderne, in cifre

Viata sexuala a femeii este mult mai aventuroasa decat era cu 20 de ani in urma.
In prezent, o femeie isi pierde virginitatea la varsta de 16 ani, are in medie opt parteneri sexuali, comparativ cu 12 in cazul barbatilor si este de patru ori mai dispusa sa experimenteze cu parteneri de acelasi sex. Cu toate acestea, face mai putin sex decat in anii ‘90.676501
 
 Viata sexuala a femeii este mult mai aventuroasa decat era cu 20 de ani in urma, ajungand sa aiba de doua ori mai multi parteneri decat in anii ’90. Femeile ii ajung treptat din urma pe barbati, care au in medie 12 partenere sexuale de-a lungul vietii. In plus, femeia moderna este mai deschisa la experiente cu parteneri de acelasi sex, 16 % dintre respondente recunoscand ca au avut un contact, nu neaparat sexual, cu o femeie. Femeile cu o educatie bine pusa la punct tind sa fie ceva mai aventuroase in dormitor. 
 
Cercetatorii de la University College London au luat in calcul informatiile primite de la 15.000 de adulti si au ajuns la concluzia ca modificarile radicale ale statutului femeii in societate au un efect profund asupra vietii ei sexuale. In medie, femeile si barbatii cu varste intre 16 si 44 de ani fac sex doar de trei ori pe luna, comparativ cu de cinci ori pe luna in anii ‘90, modificare cauzata cel mai probabil de faptul ca angajatii isi iau de lucru si acasa tot mai frecvent. Cercetatorii sustin ca tot mai putini parteneri locuiesc impreuna, fapt ce scade numarul de partide sexuale lunare. 
Ingrijorator este ca una din cinci sarcini este neplanificata, procentul sarcinilor nedorite fiind de 21.2% in cazul tinerelor cu varste intre 16 si 19 ani, potrivit dailymail.co.uk.
blank
blank