Sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă în societatea noastră. Mulți cred că un stil de viață conștient de mediu îi restricționează în viața lor de zi cu zi. O concepție greșită, deoarece cu câteva sfaturi și cu puțin efort vă puteți face propria gospodărie durabilă. Vă vom arăta cum; nu trebuie să te stresezi și să nu joci dacă casa ta este durabilă sau nu, dacă vrei să te joci cu Lady Luck, atunci joacă doar la NetBet Cazinou online. Un stil de viață durabil nu este numai bun pentru mediu, ci și pentru portofelul dvs. în multe zone. Vă vom arăta 10 sfaturi despre cum vă puteți face gospodăria ecologică.

 

  1. Modul de așteptare

Dispozitivele consumă puțină energie în modul de așteptare, dar folosesc în continuare energie electrică inutilă. Sfat: utilizați benzi de alimentare care pot fi oprite. De regulă, dacă nu veți folosi dispozitivul mai mult de o oră, ar trebui să îl opriți complet.

 

  1. Asigurați-vă că utilizați agentul de curățare potrivit

Dozajul corect și alegerea detergentului sunt foarte importante pentru mediu – aproximativ 220.000 de tone de produse de curățat pentru uz casnic și 260.000 de tone de detergent pentru vase ajung în scurgere în fiecare an. Acest lucru poluează apa și, nu în ultimul rând, mediul. Puteți curăța întreaga gospodărie cu un detergent universal, un lichid de spălat mâinile, lapte de curățat și produse de curățare acide care conțin acid citric. Și cel mai bun lucru în acest sens: aceste produse de curățare nu conțin poluanți nocivi pentru mediu sau sănătate. Există, de asemenea, produse de curățare ecologice, care evocă prospețimea în casa ta.

 

  1. Reglați corect încălzirea

Știați că fiecare grad mai mic economisește până la șase procente în energie pentru încălzire? Dacă vă setați apartamentul la 20 de grade în loc de 24 de grade, care este, de asemenea, temperatura camerei recomandată, economisiți 24% la energia de încălzire. Mediul nu numai că este fericit, ci și portofelul tău! Și cine nu preferă să se aline cu partenerul lor într-o pătură caldă seara?

 

  1. Evitați risipa de alimente

Cumpărăturile în mod conștient sunt extrem de importante atunci când vine vorba de o viață durabilă. Prin urmare: cumpărați doar ceea ce aveți cu adevărat nevoie. În fiecare an se aruncă 82 kg de persoană. Atunci când faceți cumpărături singuri, este, de asemenea, important să fiți atenți de unde provin alimentele. Asigurați-vă întotdeauna că cumpărați regional. Există, de asemenea, multe alimente care folosesc multă apă în producție – acestea nu ar trebui să facă parte din cumpărăturile dvs. de zi cu zi. Carnea folosește, de asemenea, multă apă în producție. Nu vă faceți griji, nu trebuie să vă lipsiți complet de carne – dar ce zici de introducerea „Veggie Days”? Acest lucru nu este numai bun pentru organism, ci și economisește bani. Există o mulțime de rețete de familie grozave, de care chiar și copiii se vor bucura!

 

  1. Geanta proprie pentru cumparaturi

În loc să cumpărați o pungă de plastic în supermarket, este mai bine să folosiți o pungă de pânză. Nu numai că arată elegant, dar este și foarte conștient de mediu. De asemenea, puteți face fără pungile de plastic pentru fructe și legume – cu o plasă adecvată, acestea pot fi, de asemenea, transportate perfect.

 

  1. Separați în mod corespunzător deșeurile și economisiți

Un alt punct important este separarea deșeurilor atunci când vine vorba de conștientizarea mediului. Chiar și așa, este mai bine să mențineți deșeurile produse cât mai scăzute posibil. Când faceți cumpărături, vă puteți asigura că cumpărați produse refolosibile în loc de produse de unică folosință. În plus, nu ar trebui să arunci doar hainele, pantofii și mobilierul tău vechi – să le dai sau să le vinzi. Există multe platforme online diferite pentru acest lucru. Sau puteți să vă actualizați singur hainele vechi cu câteva sfaturi!

 

  1. Dușuri și băi în mod conștient

De regulă, dușul este, în general, mai ecologic decât scăldatul. Dar atenție! Nu este întotdeauna cazul. O persoană folosește 140 de litri pentru o baie completă – la duș, cca. 20 de litri pe minut curg prin conductă. Tradus, aceasta înseamnă: un duș care durează mai mult de șapte minute nu este neapărat mai ecologic decât scăldatul. Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că opriți dușul în timp ce vă șamponați. Același lucru este valabil și pentru spălarea dinților și spălarea mâinilor. Apa care nu curge nu este folosită!

 

  1. Moda durabilă

În general, îmbrăcămintea ieftină nu este întotdeauna dăunătoare mediului, la fel cum moda scumpă nu este întotdeauna ecologică. Prin urmare: Acordați întotdeauna atenție locului în care sunt confecționate îmbrăcămintea dvs. și de la ce producător provine. Există, de asemenea, multe etichete de modă specializate într-o modă corectă. Alternativ, puteți achiziționa și piese excelente pe platforme second-hand. Sau poți pur și simplu să îți modernizezi hainele vechi!

 

  1. Spălați rufele usor

Lăsarea rufelor să se usuce pe suportul de uscare este, desigur, opțiunea mai ecologică. Dar este suficient dacă vă uscați rufele în mod conștient. Aceasta înseamnă: numai articolele de îmbrăcăminte care ar trebui să fie uscate ar trebui să ajungă în uscător. Apropo: Puteți economisi energie și atunci când cumpărați uscătorul de rufe – acordați atenție clasei de eficiență energetică a uscătorului atunci când îl cumpărați. A +++ are cel mai mic consum de energie.

 

  1. Se spală la temperaturi scăzute

Regula generală este cu cât rufele sunt mai fierbinți, cu atât este mai mare consumul de energie. Deși ciclul de 90 ° există pe multe mașini de spălat – este mai bine să nu-l folosiți. Pre-spălarea risipește, de asemenea, energie inutilă și de obicei nu este necesară. În plus, trebuie să vă asigurați întotdeauna că mașina de spălat este într-adevăr plină în momentul spălării. Cu cât trebuie utilizat mai puțin, cu atât este mai ecologic. Acum există mașini de spălat cu programe speciale ecologice.