Liderul eurodeputaților PSD, Dan Nica, a declarat luni că lideralii ar trebui să-și ceară scuze românilor pentru votul împotriva sancționării dublului standard în privința alimentelor din Parlamentul European și să explice de ce au ales să susțină companiile neloiale în detrimentul cetățenilor, potrivit mediafax.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, condamnă votul împotrivă dat de liberali în ultima sesiune plenară din legislatura 2014-2019 a Parlamentului European pe raportul “O mai bună aplicare și modernizare a normelor UE privind protecția consumatorilor”, subliniind că aceasta este o nouă dovadă că PNL luptă împotriva României la Bruxelles, potrivit unui comunicat de presă.

“Este inadmisibil ca în țară să spui că lupți pentru români, dar în Parlamentul European să votezi împotriva raportului care sancționează această practică a dublului standard în privința alimentelor de pe piața UE! Și mai șocant este că dacă privim lista de vot, liberalii sunt printre singurii europarlamentari care au votat împotrivă. După ce au cerut pedepsirea României în PE, după ce și-au vorbit ani de zile țara de rău în cele mai înalte foruri europene, acum liberalii vin cu lovitura de grație și votează fără nicio remușcare împotriva românilor și în favoarea companiilor care comercializează alimente de calitate mai slabă în țările din Estul Europei. Prin acest vot, PNL demonstrează că dublul standard este ceea ce definește întreaga sa politică”, a declarat Dan Nica, potrivit sursei citate.

El a făcut un apel la liderii PNL să își ceară public scuze în fața românilor pentru votul dat în Parlamentul European și să explice de ce au ales să susțină companiile neloiale în detrimentul cetățenilor pe care susțin că îi reprezintă.

”Din fericire pentru România, votul potrivnic dat de liberali a fost minoritar și nu a împiedicat adoptarea noii legi europene care va permite statelor membre să aplice sancțiuni dure companiilor care comercializează sub același brand produse cu conținut și caracteristici diferite. Astfel, conform noii directive, statele membre pot să aplice amenzi de cel puțin 4% din cifra de afaceri anuală din exercițiul financiar precedent sau de 2 milioane de euro, când cifra de afaceri nu este raportată”, a adăugat Nica.

El mai spune că PSD va monitoriza cu atenție situația, astfel încât România să fie tratată la fel ca toate țările Uniunii Europene.

”Trebuie să ne apărăm țara, astfel încât copiii noștri să mănânce hrană sănătoasă, de aceeași calitate ca cea din vestul Europei”, a mai susținut Dan Nica.