Actualitate, Featured

Vezi ce viată de coșmar au copiii al căror tată s-a sinucis de disperare că nu avea ce să le dea să mănance

Povestea dramatică a celor cinci copiii din Vaslui care au rămas fără tată după ce acesta s-a spânzurat de disperare că nu mai avea ce să le dea de mâncare impresionează oamenii.

Oameni din toată țara încearcă acum să afle cum o pot ajuta pe mama lăsată să crească singură cinci copiii, cu vârste cuprinse între 11 luni și 12 ani, scrie Vremea Nouă.

Deocamdată, există doar două posibilități pentru ca acei copii să capete ceva de mâncare și alte bunuri.

Prima este doar la îndemâna celor din apropiere, care se pot deplasa până în satul Stroiești, comuna Tătărani, pentru a lăsa pachete la domiciliul familiei Vasilache.

O altă variantă ar fi coletele expediate prin poștă, pe numele mamei, Roxana Vasilache.

Poștașul cunoaște situația dramatică a familiei și le va duce cu siguranță pachetul acasă.

“Vreau să știu cum pot ajuta această familie? E ceva foarte dureros ca niște copii să sufere de foame. Arunc mâncare pentru că, din păcate, cumpărăm prea mult și consumăm puțin. Dar ne dăm seama ce înseamnă asta, când vedem că sunt persoane care suferă și stau flămânde în casă. Cinci copii înseamnă un efort mare, pentru ca familia să le asigure hrana de zi cu zi. Vreau să le trimit ceva. Spuneți-ne cum să fac”, este un mesaj primit de sursa citată.

“Vă rugăm să ne dați o soluție pentru cum putem să trimitem ceva acestor copii un colet”, sună alt mesaj.

”Ne e foame, ne e foame!”

Situația celor cinci copii este acum disperată, pentru că au rămas fără singurul părinte care putea pune ceva pe masă.

Ionuț Vasilache, de 33 de ani, văcar în sat, s-a sinucis la sfârșitul săptămânii trecute, de disperare că nu mai avea ce să le dea de mâncare copiilor.

”Ne e foame, ne e foame!”, îi tot spuneau aceștia, până când bărbatul a clacat. A spus că pleacă la camp cu vitele, dar s-a dus în grajd și s-a spânzurat.

Trupul neînsuflețit a fost descoperit de unul dintre copii, în vârstă de 8 ani, care probabil va rămâne marcat pe viață.

 

blank