Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, şi Alin Cocoş, fiul omului de afaceri Dorin Cocoş, au fost joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde au cerut ridicarea măsurii controlului judiciar.
alina-bica
După o audiere-fulger şi o dezbatere la fel de scurtă, magistraţii au decis să respingă cererile celor doi.
Un caz aparte a fost cel al lui Alin Cocoş. Acesta i-a scandalizat pe judecători prin argumentul invocat. Fiul lui Dorin Cocoş a declarat în instanţă că vrea să scape de controlul judiciar pentru a putea să meargă la meciurile de fotbal. Magistraţii au considerat că argumentul lui Alin Cocoş este o dovadă a faptului că acesta nu înţelege gravitatea situaţiei sale juridice.
 
Minuta Instantei:
Respinge, ca nefondată, contestatia formulată de inculpata Bica Alina Mihaela împotriva încheierii din data de 04 august 2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Sectia Penală, în dosarul nr.2471/1/2015. Obligă contestatoarea inculpată la plata sumei de 140 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 40 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 20 august 2015.
 
Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatii Bica Alina Mihaela si Cocos Alin împotriva încheierii din data de 04 august 2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Sectia Penală, în dosarul nr.4397/1/2014. Obligă contestatorii inculpati la plata sumei de câte 140 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 40 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnati din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 20 august 2015.