Veneția
Life

Veneția vrea să scape de turiștii săraci

Recent, în Veneția, o familie de turiști a întins o față de masă peste una dintre fântânile istorice pentru a lua prânzul în ambianța epocii renascentiste. O alternativă economă la restaurantele locale însă autoritățile nu au fost de acord, arată Bloomberg.

Veneția intenționează să perceapă o taxă de 3 până la 10 euro pentru accesul în oraș

„Au plătiti o amendă mare”, a declarat Simone Venturini, un consilier municipal din Veneția, inițiatorul proiectului de schimbare a industriei turistice a orașului către calitate în detrimentul cantității.

Amendarea turiștilor care voiau să ia masa în aer liber face parte dintr-un efort mai amplu de a elimina turiștii care blochează străzile și solicită infrastructura orașului, dar care oferă puțin economiei – și anume, turiștii de o zi.

Orașul a stabilit că, atunci când peste 30.000-40.000 de oameni apar doar pentru o zi în care își fac selfie-uri pe Podul Rialto, se strecoară prin Piața San Marco și trec pe lângă Palatul Dogilor, aceștia fac mai mult rău decât bine.
Veneția
Pentru a elimina turiștii mai puțin avuți, orașul intenționează să perceapă o taxă de 3 până la 10 euro (aproximativ 3,20-10,60 dolari) pentru accesul în oraș începând cu luna ianuarie. Unii comercianți se tem că intrarea cu plată trimite un semnal greșit și nu este în concordanță cu rădăcinile Veneției ca națiune comercială.

„Scopul măsurilor nu este de a face bani, ci de a proteja Veneția”, a declarat Venturini. Orașul „cu fragilitățile sale nu este potrivit pentru turismul ‘fast-food’”.”