Vasile Blaga
Politic

Vasile Blaga, variantă de rezervă pentru șefia PNL Timiș

Președintele filialei județene PNL Timiș, Alin Nica, este la un pas să fie schimbat din funcție dacă va continua să se opună candidaturilor comune cu PSD la primăria municipiului reședință de județ și la președinția Consiliului Județean, Vasile Blaga, variantă de rezervă pentru șefia PNL Timiș au declarat marți surse din PNL.

În prezent președinte al CJ Timiș, pentru Alin Nica o candidatură comună alături de PSD înseamnă să piardă posibilitatea de a candida pentru un nou mandat la Consiliu Județean din partea liberalilor. Liderii centrali PNL și PSD s-au înțeles ca în Timiș candidatul la primăria Timișoarei să fie dat de PNL, iar candidatul la șefia CJ să fie propus de PSD.

Alin Nica a reacționat spunând că refuză „diktatele” de la centru și că este inacceptabil ca PSD să primească o funcție atât de importantă în județul în care Klaus Iohannis a luat 80% la prezidențiale. Toți delegații PNL Timiș au votat împotriva, la ședința Consiliului Național PNL.

Surse liberale susțin că în cazul în care Alin Nica nu o să fie „om de echipă” și va continua să se opună candidaturilor comune, atunci la șefia PNL Timiș o să fie instalat de la centru un alt lider, iar până atunci Vasile Blaga va prelua interimar filiala.

Conform surselor citate, Alin Nica nu exclude să candideze independent pentru șefia CJ Timiș, susținut de Alianța Dreapta Unită.

blank