Vaccinul, descoperit în 1921, ar putea constitui șansa noastră în lupta cu coronavirusul
Actualitate, Featured

Vaccinul, descoperit în 1921, ar putea constitui șansa noastră în lupta cu coronavirusul

Vaccinul impotriva TBC, denumit BCG, ar putea fi folosit ca arma impotriva noului coronavirus.

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au inceput testarile pentru a putea vedea daca vaccinul descoperit in 1921 poate ajuta bolnavii de coronavirus, potrivit BBC. Vaccinul trateaza tuberculoza, dar ar putea fi folosit si impotriva altor boli.

Chiar daca milioane de englezi au fost vaccinati in copilarie impotriva TBC, cercetatorii considera ca ar trebui sa se vaccineze din nou pentru a putea fi protejati de alte infectii.

Studiile clinice din trecut au arat ca vaccinul impotriva TBC a redus rata de mortalitate cu 38 la suta la nou-nascutii din Guineea-Bissau, diminuand astfel cazurile de pneumonie si septicemie. In Africa de Sud vaccinul descoperit acum 99 de ani a redus cu 72 la suta infectiile nazale, infectii ale gatului si plamanilor. In Olanda studiile arata ca BCG a fost folosit cu succes impotriva febrei galbene.

Vaccinurile sunt concepute pentru a pregati organismul sa lupte cu virusul pentru o perioada lunga de timp, potrivit cercetatorilor. Acest proces provoaca pe scara larga schimbari ale sistemului imunitar. Acest lucru pare sa protejeze corpul de alte infectii, iar cercetatorii spera sa poata oferi un avantaj corpului uman impotriva noului virus astiac.

“Acest lucru ar putea avea o importanta majora la nivel global”, a declarat pentru BBC profesorul John Campbell, de la Universitatea Publica de Cercetare din Exeter.

Cercetarile din Marea Britanie fac parte din studiu studiul international Brace, la care participa si Australia, Olanda, Spania, Brazilia. In total au fost recrutati 10 mii de oameni in total.