Life, Stiri

Ups! Sexul murdar este… mai sănătos?!

Practicanţii moderaţi ai sadismului şi masochismului sunt mai echilibraţi psihic

media_137974421649084100

BDSM, adica preferinta sexuala pentru supunere, disciplina, sadism si masochim, este mai sanatos decat „sexul cuminte”, in care partenerii sunt psihic si emotional egali unul in fata altuia.

Persoanele care au curajul sa fie sclavele sexuale ale partenerilor, care se supun, care nu se dau in laturi de la acte de sadism si masochism, bineinteles moderate, sunt mai stabile din punct de vedere psihic decat cele care nu ies din tiparele sexului clasic.

Un studiu efectuat recent, la care au participat peste 900 de persoane care practica „sexul murdar” si alte peste 400 care prefera sexul clasic, a dezvaluit ca preferintele sexuale macar un pic perverse sunt mai bune pentru psihic. Cei care practica BSDM sunt mai stapani pe sine, mai increzatori, mai optimisti, relationeaza mai usor in societate si comunica mai bine in cuplu.

Desi unele persoane ridica sprancenele cand aud de practicile „sexului murdar”, considerandu-l abuziv si discriminator, mai ales pentru cel care se lasa „folosit sexual”, beneficiile BDSM asupra starii psihice a omului au fost recunoscute la nivel international, de comunitatea oamenilor de stiinta, prin studiul realizat recent in Olanda.

„Sexul murdar” implica, bineinteles, si fetisurile sexuale, care sunt chiar incurajate atata timp cat nu implica ceva ilegal (zoofilia, pedofilia, spre exemplu) sau profund imoral (actul sexual intre sora si frate, spre exemplu).

Comunitatea internationala a celor care sustin parafilia, denumirea stiintifica fetisului, au militat ani la rand ca practicantii nu sunt nici bolnavi psihic si nici rau intentionati, fiind vorba de practici sexuale consimtite de ambii parteneri sau chiar de mai multi, daca este un act sexual in trei sau in grup. Orice ar fi, atata timp cat este consimtit este si legal, iar mai nou, si sanatos psihic! (I.G.)