Life, Stiri

Un nou atac al ursilor la Moroeni. A intrat intr-o gospodarie a luat un porc si a fugit

Un nou atac al ursilor la Moroeni. A intrat intr-o gospodarie a luat un porc si a fugit

blank

Duminica, un urs , a intrat intr-o gospodarie din comuna Moroeni si a luat un porc dintr-un cotet, dupa care a fugit cu prada in padure. Autoritatile sustin ca animalul respectiv nu este cel ranit si cautat de 4 zile.

Potrivit IPJ Dambovita, incidentul a avut loc in satul Glod, comuna Moroeni, dar de aceasta data atacul nu s-a soldat cu victime omenesti.

„Am auzit gălăgie la coteţ, este prima oară când se întîmplă ca ursii să coboare şi să dea atacul la coteţele noastre, noi suntem mai la marginea localităţii, avem locuinţele situate spre locul de unde începe pădurea. Ne-a luat un porc de 70 – 80 de kilograme, am auzit gălăgie, câinii lătrând şi ne-am dus cu o făclie la coteţ, dar plecase cu porcul. Celălalt porc era în coteţ, a scăpat, pe el nu l-a luat ursul. La noi e prima data când vine ursul aici, dar pe partea satului Glod, care se întinde de-a lungul drumului naţional 71 Târgovişte – Sinaia, au mai venit urşi, de acolo a luat un cal, au mai luat şi porci”, a declarat unul dintre proprietarii casei unde a venit ursul.

La ora transmiterii acestei stiri, politia si jandarmeria se aflau la locul incidentului, autoritatile afirmand ca ursul care a intrat in gospodarie nu este cel cautat de 4 zile.

 

Robert Frunezescu

blank