Un îngrijitor de la o grădină zoologică din Spania a murit, după ce a fost lovit cu trompa de un elefant. În urma impactului, bărbatul s-a izbit violent cu capul de gratiile unui spaţiu împrejmuit. “Forţa loviturii a fost extraordinară, de o magnitudine la care nu a putut supravieţui”

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost lovit, miercuri dimineaţa, cu trompa de un elefant cu o greutate de aproximativ 4.000 de kilograme, în Parcul Natural Cabarceno, situat în apropierea oraşului Santander din nord, potrivit grădinii zoologice.

“Forţa loviturii a fost extraordinară”
La momentul incidentului, personalul curăţa grajdurile elefanţilor în cadrul îndatoririlor lor zilnice, iar femela de elefant se afla alături de puiul ei în incintă.

În urma impactului, bărbatul s-a izbit violent cu capul de gratiile unui spaţiu împrejmuit.

Un îngrijitor a fost transportat de urgenţă la spital, unde a murit câteva ore mai târziu din cauza rănilor suferite de la lovitura trompei unui elefan care la lovit la ZOUO.

“Vorbim despre animale imprevizibile”, a declarat Javier Lopez Marcano, ministrul Turismului în cadrul Guvernului regional din Cantabria, care deţine grădina zoologică.

“Forţa loviturii a fost extraordinară, de o magnitudine la care nu a putut supravieţui”, a adăugat oficialul.

Poliţia şi grădina zoologică au declarat că a fost deschisă o anchetă, a relatat vineri The Guardian.