Life

Uleiuri pe care să le incluzi în ritualul tău zilnic de întreţinere

Remediile naturale şi tratamentele pe bază de extracte din plante sunt tot mai populare pe zi ce trece. Pot înlocui cu succes cosmeticele din comerţ care conţin liste interminabile de ingrediente cu denumiri greu de descifrat.
Iar uleiurile au devenit vedetele îngrijirii naturale a pielii datorită celebrităţilor care le folosesc şi le promovează. 
woman with oil bottle
 
Înainte de a experimenta folosirea uleiurilor pe pielea ta, trebuie să ştii că acestea sunt de două tipuri: uleiuri naturale şi uleiuri esenţiale. Cele naturale pot fi aplicate direct pe piele, în timp ce uleiurile esenţiale trebuie diluate într-un ulei natural, pentru că sunt iritante pentru piele în concentraţie mare.
 
De asemenea, este foarte important să alegi numai uleiuri 100% naturale, presate la rece, din surse sigure. 
 

Pentru acnee: Ulei esenţial din arbore de ceai

Având proprietăţi antibacteriene, uleiul esenţial din arbore de ceai poate reduce apariţia acneei. Dar pentru că este un ulei esenţial ce ar putea irita pielea, este indicat să-l foloseşti diluat. În 30 de mililitri de ulei de bază, precum ulei de jojoba, argan sau măceşe, pune maximum zece picături de ulei esenţial de arbore de ceai.
 

Pentru rosacee: Ulei esenţial de lavandă

Uleiul de lavandă are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, dar are şi efecte antioxidante, ceea ce îl transformă într-un aliat important împotriva rosaceei. La fel ca şi uleiul din arbore de ceai, şi cel din lavandă este un ulei esenţial care poate provoca iritaţii, de aceea se foloseşte diluat, în aceleaşi proporţii: 10 picături de ulei esenţial de lavandă la 30 de mililitri de ulei bază. De asemenea, uleiul de lavandă predispune pielea la o sensibilitate faţă de razele soarelui, motiv pentru care este indicat să foloseşti o cremă cu factor de protecţie solară.
 

Pentru pielea uscată pe corp: Ulei de cocos

Untul sau uleiul de cocos este puternic hidratant, fiind ideal pentru pielea uscată a coatelor, genunchilor sau călcâielor. Poate fi aplicat pe tot corpul, după baie, pentru a bloca apa în piele, oferindu-i astfel supleţe şi hidratare intensă. Există o vastă dezbatere între specialişti cu privire la tendinţa uleiului de cocos de a bloca porii. Deşi încă nu este clar determinat dacă uleiul de cocos are sau nu efecte comedogenice (de blocare a porilor) este de preferat să nu îl aplici pe faţă, ci doar pe corp.
 

Pentru ten uscat: Uleiul de argan

Structura sa uşoară face din uleiul de argan o adevărată comoară pentru ten. Are capacitatea de a hidrata intens fără să lase urme grase la nivelul pielii. Nu blochează porii şi nu provoacă iritaţii.
blank