Life, Stiri

Uite maşina care se pliază!

Soluţia sud-coreenilor pentru lipsa locurilor de parcare!

masina 1Conform creatorilor săi, Armadillo-T ar fi un mijloc de transport ideal pentru serviciile de catering din interiorul marilor oraşe, dar şi pentru călătoriile scurte din zonele turistice.

masina 3Sud-coreenii au venit cu o idee ingenioasă, prin care problema locurilor de parcare va fi rezolvată. Ei au lansat maşinuţa electrică numită Armadillo-T, care se pliază pentru a-şi micşora lungimea.

masinaOrice şofer ştie cât de greu este să găseşti un loc de parcare, mai ales în oraşele foarte aglomerate. Pentru rezolvarea acestei probleme, inginerii de la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie Avansată din Coreea de Sud au creat o maşină inteligentă, care se pliază pentru a-şi micşora lungimea la jumătate atunci când ocupă un loc de parcare.

Botezată Armadillo-T, maşinuţa eletrică este deocamdată un concept. Pare uşor de manevrat, dar ar putea să le dea mari bătăi de cap celor care se grăbesc. Cu un singur click de pe un smartphone, maşinuţa electrică se poate plia, reducându-şi lungimea de la 2,8 metri la 1,65 metri. Prin intermediul unei aplicaţii pe telefon, şoferul o poate manevra în locul de parcare.

Maşina prototip dispune de două locuri şi are câte un motor electric în fiecare dintre cele patru roţi. Motoarele sunt alimentate de o baterie litiu-ion cu o capacitate de 13,6 kWh. Bateriile să încarcă în aproximativ zece minute şi oferă o autonomie teoretică de 100 km, potrivit inginerilor. Bateria şi motoarele vehiculului rămân în acelaşi loc atunci când maşina se pliază. Conform creatorilor săi, Armadillo-T ar fi un mijloc de transport ideal pentru serviciile de catering din interiorul marilor oraşe, dar şi pentru călătoriile scurte din zonele turistice.

Fişa tehnică

Viteză maximă: 60 km/h

Capacitate: o baterie litiu-ion de 13,6 kWh

Autonomie: 100 km

Lungime maximă: 2,8 m

Lungime după pliere:1,65 m

Greutate: 450 kg

 

blank