Life, Stiri

Tu stii sa folosesti corect crema hidratanta?

191 (4)

Crema hidratanta nu trebuie sa lipseasca niciunei femei. Pentru a beneficia insa de toate calitatile sale, trebuie sa o folosesti in primul rand corect. Multe dintre reprezentantele sexului frumos fac greseli grave cand aplica crema hidratanta pe fata. Din aceasta cauza, tenul lor devine tern, uscat si lipsit de vitalitate. Iata insa cateva sfaturi care te vor ajuta sa folosesti corect crema hidratanta:

1. Aplica crema hidratanta pe intreaga fata

Una dintre principalele reguli de baza in ceea ce priveste folosirea cremei este aplicarea acesteia pe intreaga suprafata a tenului, si nu doar pe portiunile uscate.
Astfel nu vei face decat sa suprahidratezi portiunile uscate ale tenului, iar restul fetei sa aiba de suferit.

2. Foloseste o masca exfolianta

Inainte de a aplica crema hidratanta este foarte important sa analizezi tenul. Daca observi ca ai portiuni uscate ale pielii, ar fi indicat sa iti o data pe saptamana un gomaj. Aceasta exfoliere va ajuta la eliminarea celulelor moarte si curatarea profunda a tenului.

Poti opta fie pentru tratamentele de microdermoabreziune, fie sa iti faci o masca exfolianta chiar acasa. Amesteca o jumatate de cana de lapte cu doua linguri de zahar si maseaza-ti usor fata, pentru a nu irita celulele pielii sanatoase. De asemenea, evita sa aplici masca pe zonele sensibile sau inflamate. Dupa exfoliere, aplica crema hidratanta pe intreaga fata pentru a o hrani intens.

3. Utilizeaza crema hidratanta cu regularitate

Pentru a avea rezultate optime, este foarte important sa folosesti crema hidratanta cu regularitate, in fiecare dimineata si in fiecare seara, neaparat pe tenul demachiat si curat. Cremele hidratante contin peptide, care ajuta la producerea celulelor noi si la stimularea colagenului.

4. Tenul gras are nevoie de hidratare

Chiar daca tenul tau este gras, acesta are nevoie de hidratare. In cazul in care tenul gras nu este suficient hidratat poate produce si mai mult sebum, care poate duce la randul sau la inflamarea pielii si la aparitia acneei.

Cea mai buna solutie pentru tenul gras este o crema hidratanta usoara, cu acid hialuronic si ceramide.