Poti sa renunti la multe tabieturi de dimineata atunci cand esti plecat de acasa si te trezesti intr-o camera de hotel, dar niciodata la cafea. O poti pregati fara filtru, fara fierbator si fara sa renunti la savoare doar cu ceea ce gasesti, de obicei, in camera in care esti cazat. Iti aratam imediat, pas cu pas, toata tehnica.

trucuri-de-vacanta-cum-sa-faci-cafea-cu-ce-ai-la-indemana-in-camera-de-hotel_size1

Cafeaua fierbinte cu un cubulet de zahar si un strop de lapte e ceea ce ne face pe multi sa functionam dimineata, inainte chiar sa coboram din pat. Ce se intampla, insa, cand esti cazat la hotel, cand nu iti permiti room service si nici nu vrei sa cobori la restaurant? In plus, nu ai nici filtru la indemana si nici fierbator adus de acasa.
Se poate sa iti faci cafea buna si cu ceea ce ai la indemana prin camera. Am aflat asta dintr-un tutorial Instructables in care iti fabrici o “presa franceza” (un dispozitiv de preparare a cafelei, format dintr-un vas de sticla cu maner din plastic si un capac cu piston) cu ceea ce gasesti: o cana, un umeras, o hartie. Mai ramane sa ai la indemana cafeaua macinata preferata si poti sa treci la treaba.
Noua ne-a placut ideea si iti aratam si tie cum se face:
Ce ai nevoie?
• O cana sau un pahar (cu aceeasi dimensiune la baza si la marginea de sus)
• Un umeras de sarma
• Un filtru de cafea sau o hartie poroasa sau o hartie de briosa sau un servetel gros.

 

Citeste si...
Ultima fita in materie de cafea