De-a lungul istoriei, femeile au descoperit și folosit tehnici și metode subtile pentru a-și pune frumusețea fizică în valoare, profitând întotdeauna de resursele fiecărei epoci.

În paleolitic, își aplicau pe față argilă roșie și alți pigmenți naturali pentru a ieși în evidență și a-și atinge obiectivele.

Trucurile de frumusețe ale femeilor au fost întotdeauna unul dintre secretele cele mai bine păstrate.

Istoria este împărțită în 4 perioade și în fiecare dintre ele femeile au găsit diferite metode pentru a-și evidenția frumusețea naturală.

Epoca antică

Femeile din această epocă își înfrumusețau pielea apelând la apă de trandafiri, miere și lapte. Cu apa se clăteau, mierea o foloseau pentru măști iar laptele pentru băi. În felul acesta își albeau fața. Astăzi, trucurile folosite de Cleopatra sunt încă valabile.

Proprietățile băilor cu lapte au fost suficient demonstrate. Acidul lactic exfoliază pielea și reduce petele, motiv pentru care este prezent în compoziția multor produse de astăzi.

Mierea și apa de trandafiri sunt, de asemenea, ingrediente care fac parte din compoziția diverselor produse de înfrumusețare.

Evul Mediu

Canonul frumuseții din această epocă a fost variabil. Influența puternică exercitată de biserică a determinat femeile să pună accentul pe frumusețea interioară, modestie și moderație.

Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, pielea albă a devenit un simbol al purității. Au apărut și parfumuri subtile, iar femeile au început să-și îndepărteze părul de pe corp.

În această epocă femeile musulmane își îndepărtau părul de pe corp cu scopul de a fi „mai curate”. Este un tratament de înfrumusețare care a depășit toate timpurile și care este în vigoare și astăzi.

Un alt secret al frumuseții din Evul Mediu care a supraviețuit până în prezent, este utilizarea mănușilor din păr de cal pentru exfolierea pielii pentru a o face mai fină.

Epoca modernă

În această epocă, femeile foloseau mierea pentru a-și deschide părul și pulbere de făină de grâu aromatizată pe păr. Aceasta ajuta la absorbția mirosului urât, caracteristic acelei epoci. Exista chiar și pulbere colorată pe care femeile o foloseau pentru a-și vopsi părul sau perucile.

În același epocă, dar în Japonia, au apărut gheișele, cu multe secrete de frumusețe destinate cuceririi bărbaților. Dintre acestea, praful de orez era folosit pe față pentru a avea un ten de porțelan. De asemenea, se clăteau cu apă de orez pentru a-și deschide nuanța pielii.

Epoca Contemporană

Această epocă este caracterizată de evoluția machiajului. În acești ani a apărut simțul comercial al frumuseții, care a dus la nașterea unor firme renumite de cosmetice și produse precum primul ruj din lume.

Actrițele care s-au remarcat prin frumusețea lor au fost Marilyn Monroe, Audrey Hepburn și María Félix. Acestea au fost ambasadoarele acestor produse.

Au lăsat „moștenire” multe secrete de frumusețe legate de utilizarea fardurilor pentru rafinarea feței sau utilizarea parfumului pe peria de păr pentru a spori puterea mirosului lor.

 Femeia actuală a secolului XXI

Femeia de astăzi vrea să fie întotdeauna îngrijită, deoarece în societatea imaginea contează enorm. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să se  lupte cu lipsa de timp. Unul dintre lucrurile caracteristice acestui secol este tocmai ritmul accelerat al vieții.

De aceea, are nevoie de informații despre produse și trucuri care să o ajute să arate bine în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, este important să aibă un stil de viață sănătos, o alimentație adecvată și să facă exerciții fizice regulat. Un corp frumos este unul nici prea gras, nici prea subțire.

În ceea ce privește machiajul și părul, există un truc pentru toate gusturile și stilurile. Fiecare femeie trebuie să îl găsească pe cel care i se pare mai potrivit și să se adapteze diferitelor situații cu care se confruntă.

Voi la ce trucuri de frumusețe apelați? Folosiți, de exemplu, vopsea sprâncene? Sau cumpărați produse Kerastase pentru a vă îngriji părul?