Deșeurile nu dispar de la sine. Nici măcar cele de care probabil nu știai că se pot recicla. Și nu doar că nu dispar, dar contribuie poate mai mult la poluarea mediului, din moment ce nu știm că ele pot fi colectate și reciclate. 

 

Așadar, acest articol va încerca să informeze asupra a trei deșeuri despre care nu se vorbește foarte mult, pentru a arunca asupra lor lumina pe care o merită. E vorba de anvelopele uzate, dozele de aluminiu și cuprul. Despre pașii de colectare hârtie e foarte posibil să știi deja. 

  • Reciclarea cauciucului / anvelopelor uzate

 

Atât timp cât vor exista mașini (și vedem că nu par să plece nicăieri) va exista și acțiunea de a schimba anvelopele, atunci când acestea se uzează. Și deși nimănui nu îi place acest proces, el trebuie făcut. La fel poate fi și cu reciclarea lor. Ce poate că nu știai e faptul că anvelopele sunt unele dintre cele mai reutilizabile deșeuri, pentru că sunt făcute dintr-un cauciuc ce rezistă la timp și la diverse condiții. 

 

Ce e important să știi referitor la modul în care acestea se reciclează este că, fiind atât de voluminoase, ele nu pot fi colectate la fel ca sticla sau hârtia. Dar, partea bună este că unitățile care le comercializează sunt obligate să le accepte pe ele uzate pentru a fi trimise la reciclat, indiferent dacă le-ai cumpărat de la ei sau din altă parte. 

 

Odată reciclat, cauciucul poate fi refolosit în multe industrii, precum construcții, peisagistică, terenuri de joacă, combustibil, încălțăminte sau transport. 

  • Reciclarea dozelor de aluminiu

 

Băuturi răcoritoare, bere, energizant sau deodorante. Toate acestea vin în recipiente sau doze de aluminiu. Și dacă ne uităm bine la ele, probabil le folosim pe toate destul de des, mai ales acum, în sezonul cald. Dar la terasă, bei doza de bere, suc sau energizant și o lași acolo pe masă, oare ce se întâmplă cu ea după? 

 

Într-o lume bună și frumoasă, acea doză a ta ar ajunge la reciclat. Și acum fie că vorbim de restaurante, baruri sau propria ta casă, odată colectate, dozele de aluminiu sunt supuse unui proces simplu: sortare, curățare și topire. După topire ele renasc în alte doze care pot ajunge chiar și la același local! 

  • Reciclarea cuprului

 

Cuprul apare în jurul tău mai des decât ai crede. Dispozitivul de pe care citești aceste cuvinte conține, cel mai probabil, cupru, care este un material natural, rezistent și antimicrobial. 

 

Odată reciclat, cuprul nu își pierde calitățile și proprietățile, iar acest lucru, în lumea reciclatului, îl face să fie cu totul magic. Acesta se reciclează în container cu plasticul și ajuns în centru trece printr-o altă colectare, urmând să fie împărțit pe categorii. 

 

Înainte de a recicla orice conține cupru, trebuie să te asiguri că este complet curat, aplatizat și să nu conțină bronz sau alamă. 

 

Acum ai aflat de alte trei materiale care, pe lângă reciclare sticle plastic, fac o diferență fundamentală. Dacă nu știi de unde să începi, EcoTree e locul perfect, pentru că se asigurăm că vei fi pus în legătură cu cele mai potrivite centre!