Featured, International

Tragedie într-un club de karaoke din China. Cel puţin 18 persoane au murit în urma unui incendiu. Un suspect, reţinut

Cel puţin 18 persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit, marţi, într-un club din oraşul Qingyuan, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei, informează The Associated Press.

UPDATE: Poliţia chineză a anunţat că a reţinut un individ despre care se crede că ar fi provocat în mod deliberat un incendiu la un club din oraşul Qingyuan, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 18 persoane, informează agenţia de ştiri Reuters.

Suspectul, în vârstă de 32 de ani, a fost prins într-un sat aflat în apropierea oraşului unde a avut loc incendiul. Bărbatul a suferit arsuri la nivelul taliei, a precizat poliţia.

Autorităţile au oferit o recompensă de 200.000 de yuani (peste 31.000 de dolari) pentru oricine oferă informaţii care să ducă la prinderea presupusului incendiator.

Înainte de a provoca incendiul, suspectul a blocat singura ieşire a clubului cu o motocicletă, relatează postul public CCTV.

Potrivit autorităţilor, incendiul a izbucnit în jurul orei locale 00.30 (04.30, ora României), într-un club de karaoke din oraşul Qingyuan.

Flăcările au fost stinse la scurt timp de către pompieri.

Poliţia a anunţat că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, intenţionat, fiind demarată o anchetă.

blank