proprietarii
Life

Toți proprietarii de animale trebuie să țină cont de asta! Pedeapsă între cinci și șapte ani de închisoare

Toți proprietarii de animale trebuie să aibă grijă de animalele lor de companie și să le ofere condiții optime de trai. Ei riscă amenzi care se ridică la câțiva ani de închisoare dacă le fac asta patrupezilor.

Astfel, proprietarii care își folosesc animalele pentru circ sau diverse spectacole riscă să facă închisoare cinci ani. Pedepsiți vor fi și cei care își rănesc cu intenție animalul de companie.

Cruzimea față de animale este interzisă

Începând cu luna aprilie a acestui an, Camera Deputaților a votat majorarea pedepselor și amenzilor în cazul acțiunilor de cruzime față de animale. A fost introdusă în această categorie și zoofilia.

Prin urmare, amenzi de până la trei ani de închisoare vor fi primite de cei care își operează animalele doar din motive estetice sau cei care despart puii de mama lor mai devreme de opt săptămâni.

De asemenea, folosirea animalelor la circ sau în alte tipuri de spectacole se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare, la fel ca și rănirea cu intenție a animalelor.

Legea prevede pedeapsa cu închisoarea până la șapte ani pentru cruzimea față de animale, precum uciderea lor, schingiuirea, organizarea de lupte și zoofilia. Pe lângă aceste pedepse, instanțele pot stabili amenzi complementare și chiar interdicția de a deține animale pentru o perioadă de la unu la cinci ani, potrivit romania-actualitati.ro.

Prima condamnare la închisoare din România

La începutul acestui a fost dată prima condamnare la închisoare din România pentru uciderea unui câine.

Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că în urmă cu trei ani a omorât câinele unui vecin. Sentința a fost definitivă și a reprezentat prima de acest fel în România.

Animalul a fost omorât cu un cuțit chiar pe scara blocului în timp ce cei doi bărbați se certau din cauza unor țurțuri. Proprietarul câinelui a făcut plângere la Poliție și a avut câștig de cauză în urma procesului.

De asemenea, s-a decis ca proprietarul câinelui să primească 5.000 de lei drept despăgubiri morale. Acesta a anunțat că va dona banii asociației „Ajutați-l pe Lăbuș” din Galați, potrivit digi24.ro.

blank