Culinar, Desert

Tort cu crema si glazura de prune

Tort  cu  crema  si  glazura  de  prune

 blankPentru tort ai nevoie de:

2 oua, 225 gr zahar, 120 gr faina, 250 ml vin rosu, 600 ml frisca, 150 ml suc de portocala,50gr ciocolata menaj alba,scortisoara,3 plicuri gelatina,1kg prune,2 plicuri gelatina rosie(pt decorat), sare, jumate lingurita praf decopt.

Pentru ornat ai nevoie de:

200 gr frisca, 3 prune.

Cum procedezi:

Bati spuma ouale cu 2 linguri de apa fierbinte, 75 gr de zahar si un virf de cutit de sare.Incorporezi apoi treptat faina cu praful decopt,torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 25 de minute.

Pregatesti in acest timp crema:

Speli jumatate din prune, le cureti de simburi, si le pui intr-o cratita cu 150 ml vin rosu,100gr zahar si putina scortisoara si le fierbi cu capac 8-10 minute.
Pisezi apoi fructele fierte si le lasi piureul sa se raceasca. Inmoi gelatina pentru inchegat intr-o ceasca de apa rece, o fierbi apoi pe baie de aburi si o amesteci cu piureul de prune.

Bati frisca, o amesteci cu ciocolatatopitapebaiedeaburi si cu piureul deprune aproaperacit. Torni cremaobtinutapesteblatul copt si dai tortul lafrigider pentru 2 ore.

Cum procedezi pentru glazura:

Speli prunele ramase,le scoti simburii si le pui la fiert cu 100 ml suc de portocale si vinul rosu ramas,adaugi gelatina rosie dizolvata in 2linguri de suc de portocale si dai totul intr-un clocot. Dupa ce s-a racit putin torni glazura peste tort, il dai la rece pt 30 de minute,apoi il ornezi cu frisca si felii de prune.

blank