Culinar, Desert

Tort de ciocolata si frisca

Tort de ciocolata si frisca

blankBlatul cu cacao:

Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi.
8 ouă, 2 linguri de cacao, 6 linguri făină, 8 linguri zahăr, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie, se coace la foc potrivit.

Celălalt blat:

Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi.
6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri făină, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie se coace la foc potrivit.

Siropul pentru blaturi:

Un pahar de apă, 200gr de zahăr, rom după gust.

Crema:

4 ouă întregi se bat cu 250 gr zahăr, 2 linguri cacao, 300 ml lapte, 2 linguri de făină şi se fierb pe foc. Când începe să se îngroaşe se i-a de pe foc şi se adaugă 200 gr ciocolată menaj, un plic de zahăr vanilat şi puţin rom. Rece se amestecă cu 400 gr de unt.

Frişca:

250 gr de frişcă şi câteva vişine.

Aranjare:

1 blat cacao;
1/2 cremă ciocolată; 1 blat galben;
frişcă şi vişine;
1 blat galben;
1/2 cremă ciocolată; 1 blat cacao;

Se îmbracă în frişcă şi se rade ciocolată deasupra.

blank