Life, Stiri

TOPUL medicamentelelor folosite de romani pentru diferitele afectiuni

Romanii sunt experti atunci cand intra in farmacie, stiu exact ce sa comande pentru fiecare durere in parte. Iata ce medicamente consuma romanii!

05_medicamente_shutterstock_41_298c24ea3a
Directorul general al Cegedim Romania, Petru Craciun, a explicat ca romanii consuma foarte multe medicamente contra racelii, antaldice si alte afectiuni carnecesita antibiotic.

 

„Regasim in prima parte a top 10 medicamente pentru raceala, antaldice si alte afectiuni, din genul celor care se elibereaza fara reteta cum ar fi Algocalmin, Nurofen, Parasinus, Aspenter, iar in privinta celor care se elibereaza pe reteta primele doua sunt antibiotice folosite pe scara larga, chiar daca de generatii diferite: Amoxicilina si Augmentinul, iar ultimele trei medicamente din top 10 sunt ocupate de medicamente in principiu pentru uz cardio vascular.”, a spus acesta.

Mai mult decat atat, specialistii din domeniu farmaceutic spun ca pe fiecare cap de locuitor, din Romania, se cheltuiesc in jur de 100 de euro pe medicamente, in timp ce in alte tari se cheltuiesc 200-300 de euro, pe cand in Europa de Vest se cheltuiesc aproximativ 500-600 euro.

Romanii au consumat in ultimul an astfel, conform unor studii efectuate de Cegedim :

– ALGOCALMIN 10,47 mil. cutii– NUROFEN 9,12 mil. cutii

– ASPENTER 6,34 mil. cutii

– PARASINUS 5,49 mil. cutii

– AMOXICILINA 5,20 mil. cutii

– ACID ACETILSALICILIC 5,18 mil. cutii

– AUGMENTIN 5,11 mil. cutii

– DETRALEX 4,72 mil. cutii

– TERTENSIF 4,67 mil. cutii

– ENAP 4,53 mil. cutii

 

 

blank
blank