Pentru multe femei, cea mai bună alternativă pentru a-și menține părul sănătos este tunsul regulat. Cu toate acestea, pentru unele poate fi o adevărată pedeapsă, deoarece nu pot avea întotdeauna lungimea dorită.

În general, atunci când părul ajunge la dimensiunea perfectă, firele de păr încep să prezinte semne de uzură, cum ar fi vârfuri despicate, uscăciune, lipsă de strălucire, printre altele.

Dacă te regăsești în cele spuse mai sus, trebuie să știi că tunsul nu este singurul scenariu posibil și că există modalități de a crea o compatibilitate între lungime și îngrijire.

În cele ce urmează, îți vom dezvălui 6 trucuri de frumusețe care îți vor permite să ai un păr sănătos și frumos fără a fi nevoie să îl tunzi.

Utilizează vitamine

Părul are nevoie de o cantitate mare de substanțe nutritive, pe care le poți obține din vitaminele prezente în unele produse precum șampoane, seruri, balsamuri sau tratamente, dar și în unele alimente pe care le poți integra în dieta ta. Vitaminele comercializate în magazinele de frumusețe sau naturiste sunt foarte bune.

Îngrijește-ți vârfurile

Părul trebuie întotdeauna tuns. Cu toate acestea, dacă îți menții vârfurile bine hidratate pentru a preveni uscarea și despicarea lor, vei vedea că nu va trebui să-ți tunzi mult părul. Nici nu se va observa că l-ai tuns. Vârfurile sănătoase reprezintă cheia menținerii unui păr lung frumos.

Masează scalpul

Pentru a te bucura de un păr sănătos, trebuie să ai grijă să fie puternic de la rădăcină. Pentru asta va trebui să îți masezi scalpul cu mișcări circulare. În acest fel, vei favoriza circulația și vei face ca părul să-ți crească mult mai bine.

Hidratează-ți părul

Deși vârfurile sunt esențiale, acest lucru nu înseamnă că restul părului trebuie neglijat, deoarece va avea nevoie și de o hidratare profundă. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegi serul, masca sau balsamul ideal, în funcție de tipul tău de păr, pe care va trebui să le utilizezi cel puțin o dată pe săptămână. Acesta este un pas pe care nu-l poți rata în rutina ta de frumusețe, mai ales dacă ai părul foarte încrețit, uscat și încâlcit.

Piaptănă-ți părul în fiecare zi

Când ai părul lung, este important să-l piepteni în fiecare zi pentru a preveni încurcarea sa. Dacă ai părul drept, poți folosi orice perie atâta timp cât o faci ușor. Dacă ai părul creț sau ondulat, îți recomandăm să folosești un pieptene cu dinții lați sau din lemn.

Dinții lați îți protejează mai mult părul. De asemenea, perie-ți părul cu atenție dacă este umed. Este mai fragil în această stare decât atunci când este uscat. Stiliștii sugerează, de asemenea, să-l descâlcești, mai întâi, de la mijloc la vârfuri și, în cele din urmă, de sus în jos.

 Acordă importanță prosopului și pernei

Este important să ții cont de două reguli de bază.

NU freca părul cu prosopul când ieși din duș. Fricțiunea asupra cuticulei contribuie la încrețirea părului. În plus, îl usucă și îl poate rupe.

Poți evita uscarea și ruperea părului și prin schimbarea pernei pe care ești obișnuită să dormi. Alege să dormi pe una de mătase.

Acestea fiind zise, îți recomandăm să nu eziți să îți răsfeți părul cu o mască de păr de cea mai bună calitate.

De asemenea, o bună soluție pentru un păr frumos în fiecare zi poate fi și o perie rotativă. Încearcă aceste trucuri! Nu vei regreta!