Life

Top 5 sfaturi despre cum să alegi cerceii potriviți pentru bebeluși

Punerea de cercei nou-născuților este o practică pe care unii părinți decid să o amâne, însă există și părinți care continuă tradiția de a pune cercei fetițelor la scurt timp de la naștere.

Pediatrii nu recomandă o anumită vârstă pentru găurirea urechilor copiilor, important este însă ca această intervenție să fie făcută de o persoană specializată, adică de o asistentă sau de către un medic, într-un mediu aseptic, precum o clinică medicală.

Însă, înainte de a pune cercei bebelușilor, trebuie să-i alegem. Astfel, dacă ești proaspăt părinte, atunci când alegi primii cercei pot apărea o serie de nedumeriri, precum: Ce material este cel mai potrivit? Ce fel de închidere este cea mai bună? Există vreo formă? Îți vom răspunde la aceste întrebări în cele ce urmează.

Cum alegi cerceii bebelușului

Materialul din care sunt fabricați cerceii

Materialul din care sunt confectionați cerceii bebelușilor este fundamental, deoarece pielea lor  delicată este mai susceptibilă la alergii, prin urmare, trebuie avut mare grijă. Fără îndoială, cel mai bun material pentru primii cercei ai bebelușului tău este aurul de 18 carate, întrucât fiind un material nobil de înaltă puritate, posibilitatea de a genera alergii este minimă.

Dimensiunea cerceilor

Cerceii pentru bebeluși ar trebui să se potrivească cu fața lor mică. Pentru bebelușii nou-născuți sunt recomandați cerceii de 3 sau 4 mm. În funcție de cum va crește micuța ta, îi va putea folosi până după un an. În acest caz, este bine să alegi o pereche de cerceii rotunzi pentru a evita ca fetița să se rănească.

Pentru fetițele de un an sau mai mari de an, cei mai potriviți cercei sunt cei de 5, 6 și 7mm. În plus, gama de cercei pentru fetițe este destul de largă. Este important să ții cont de forma cerceilor, deoarece dacă vrei să-i alegi o pereche cu perle, dimensiunea fiind sferică este mai mare.

Forma cercelului

Este necesar ca cerceii să fie confortabil de purtat, deoarece bebelușii își petrec cea mai mare parte a timpului dormind și ar trebui să se simtă confortabil cu ei.

Încearcă să alegi cercei care nu au forme ascuțite sau accesorii care atârnă, ideal este ca modelul să aibă un design plat. Niște cercei simpli, rotunzi și fini vor fi cea mai potrivită alegere pentru micuța ta. Mai târziu, îi vei putea alege un alt model mai interesant.

Închiderea cercelului

Cel mai potrivit tip de închidere este cel cu șurub, pentru confort și siguranță atât pentru bebelușul tău, cât și în cazul unei eventuale pierderi a cercelului. În plus, închiderea tip fluturaș împiedică rănirea bebelușului. Pe piață sunt disponibile și alte tipuri de închidere, precum închiderea cu tortiță sau cu tortiță cu siguranță, închiderea cu arc, fie tip clips.

Îngrijiri speciale

Dacă te gândești să îi cumperi fetiței tale cercei cu perle, ține cont de faptul că dacă îi lași permanent la urechi, băile continue cu apă caldă pot slăbi lipiciul perlei și aceasta se poate desprinde. Nu uita să miști și să cureți cerceii în mod regulat, deoarece în spatele acestora se poate acumula mizerie.

Atunci când alegi o pereche de cercei pentru bebelușul tău, ține cont de confortul acestuia mai presus de toate, îndreaptă-ți atenția către modele potrivite vârstei sale și reține că modelele simple nu se demodează niciodată.

Acestea fiind zise, îți recomandăm să cauți cercei bebeluși și în bijuteriile online. Și, de ce nu, să-ți arunci privirea și la brățări damă. Spor la cumpărături!

 

blank