IT&C, Stiri

Top 5 recorduri mondiale la jocuri de calculator!

Cei mai tari gameri din lume fac performanţele tale să pară joacă de copii!

top joc (9)

Cei de la Guiness Book tocmai au publicat editia pentru gameri a celor mai tari recorduri pe 2013. Unele dintre ele par nesemnificative, dar altele sunt de-a dreptul incredibile. Acesta e topul celor mai tari 5 recorduri ale gamerilor:

5. Cea mai rapida capturare a unui steag in Call of Duty

Cea mai rapida capturare a unui steag in Call of Duty
Cea mai rapida capturare a unui steag in Call of Duty

Performanta asta a fost realizata in 2013 de doi gameri fanatici: Roc “Outconsumer” Massaguer si Alistair “Ali-A” Aiken. Cei doi au jucat Call of Duty: Black Ops II in modul Capture the Flag si au reusit sa captureze steagul intr-un minut si 52 de secunde. Daca nu va impresioneaza, aflati ca Massaguer a reusit asta legat la ochi, in timp ce Aiken ii striga in ce directie sa o ia!

4. Cel mai mare turneu online din lume

Cel mai mare turneu online din lume
Cel mai mare turneu online din lume

Recordul este detinut de celebrul joc FIFA. Nu mai putin de 2,5 milioane de gameri au participat la editia din 2013 a FIFA Interactive World Cup. Cei 21 de finalisti s-au batut pentru titlu la Madrid. Francezul Bruce Grannec a castigat pentru a doua oara marele premiu. Prima reusita a sa a fost in 2009. Cei care vor sa participe la turneul FIFA IWC 2014 au nevoie de un Playstation 3, jocul FIFA 14, conexiune la internet si un cont EA online.

3. Cea mai mare colectie de jocuri video

Cea mai mare colectie de jocuri video
Cea mai mare colectie de jocuri video

Recordul asta poate parea desuet in lumea jocurilor detinute in cloud. Un american prefera insa varianta clasica. Michael Thomasson are o colectie de 10.607 titluri, pentru 104 sisteme diferite . Americanul de 43 de ani aduna jocuri inca de la 12 ani. Totodata, detine si 108 console, unele dintre ele datand din anii ’80. Timp de 31 de ani Thomasson a cheltuit in cate 3.000 de dolari pe ani, ca sa cumpere doua jocuri in medie pe zi. Si-a vandut de doua ori partial colectia, ca sa cumpere o consola Sega Genesis si sa-si plateasca nunta, dar de fiecare data a reusit sa-si recupereze jocurile. Acum, Thomasson isi evalueaza colectia la peste un milion de dolari.

2. Cel mai vandut joc din istorie

 

Cel mai vandut joc din istorie
Cel mai vandut joc din istorie

Nu e GTA 5, sau Call of Duty si culmea, nu e niciun un titlu clasic, precum Mario Bros. sau Tetris. Cel mai popular joc din istorie este… Wii Sports! A fost lansat la sfarsitul anului 2006 si a devenit imediat un imens succes comercial. Pana acum s-a vandut in nu mai putin de 83 de milioane de copii! La succesul jocului a contribuit si faptul ca a fost disponibil la pachet cu consola Wii. Jocul, care e adresat intregii familii, mai detine si titlul de cel mai bine vandut joc sportiv din istorie.

1. Primul joc video ajuns in spatiu

Primul joc video ajuns in spatiu
Primul joc video ajuns in spatiu

Rusii au fost primii care s-au gandit ca e nevoie si de putina distractie in spatiu. Desi oamenii fac de ceva vreme vizite pe orbita Pamantului, abia in 1993 s-a gandit cineva sa ia si un joc video. Ideea i-a venit cosmonautului Aleksandr Serebrov. Acesta a luat cu el si un Game Boy Tetris, ca sa treaca timpul mai repede in ultima sa misiune pe statia spatiala MIR. Jocul respectiv a fost vandut la licitatie in 2011 pentru 1.220 de dolari.

 

blank