Culinar

Tiramisu rapid

Tiramisu rapid
 
Recipe Type: Desert
Author: Cristian Ionita
Ingredients
  • 1 pachet piscoturi
  • 250 ml mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 4 pliculete ness
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 plic gelatina
Instructions
  1. Batem frisca lichida pana devine tare apoi frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca. Omogenizam.
  2. Frecam galbenusurile cu zahar pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si frecam in continuare pana incepe sa se ingroase apoi lasam sa se racoreasca putin si adaugam la compozitia de frisca.
  3. Mixam mascarponele pana devine cremos. Adaugam peste compozitie.
  4. Dizolvam pliculetul de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie. Umplem paharele cam pe un sfert.
  5. Din cele doua pliculete de ness ramase si 3-4 linguri de zahar preparam o cafea. Adaugam romul si o lasam sa se raceasca. Rupem piscoturile bucati si le scufundam rapid in cafea. Adaugam in pahare un strat de piscoturi.
  6. Punem din nou un strat de crema, apoi piscoturi si la final crema pana umplem paharele. Presaram deasupra cacao.
  7. Dam paharele la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
  8. Se serveste rece direct de la frigider.
 

 

blank