Business

Tipuri de asigurări, rolul acestora și cum o alegi pe cea potrivită pentru tine

Dezvoltarea continuă a tehnologiei și a serviciilor ne îndeamnă să ne bucurăm de cât mai multe lucruri și de experiențe valoroase cu care să ne îmbogățim viața. Ne dorim să călătorim și să experimentăm cât mai multe lucruri diferite de propria cultură, ne mărim familia și simțim responsabilitatea protejării celor mici și, mai mult decât orice, prețuim viața și ne dorim ca în cazul unor incidente neplăcute să avem la îndemână o plasă de siguranță. Asigurările sunt cea mai bună soluție pentru fiecare dintre aceste situații, iar despre acestea și rolul lor discutăm în cele ce urmează.

Asigurarea de locuință

Asigurarea spațiului de locuit este o necesitate a prezentului, provocările actuale fiind la tot pasul. Rolul asigurării locuinței este acela ca, în ipoteza producerii unui incident neplăcut, să poți primi despăgubiri financiare care să te ajute să repari sau să reconstruiești. Avantajul în prezent este acela că poți încheia o poliță de asigurare locuinta online, fără a mai fi nevoie să te deplasezi. În acest fel câștigi timp pentru tine și obții o documentație completă pe care să o studiezi în voie, fără a fi presat de timp. 

Asigurarea de locuință vizează situații neprevăzute precum calamitățile naturale (cutremur, inundație, alunecare de teren), sau situațiile precum inundațiile de la vecini, pătrunderea prin efracție în locuință, incendiu sau furt. 

Asigurarea de viață

Acest tip de asigurare te poate ajuta să depășești momentele dificile ale vieții, cum ar fi îmbolnăvirea sau accidentele. Cu o asigurare de viata ai acoperire pentru spitalizare, pentru incapacitate de muncă sau pentru anumite tipuri de intervenții, în cazul unui accident.

În același timp te bucuri și de asistență medicală online sau la telefon, prin serviciul de  telemedicină, având acces la consultații pentru tine și familia ta 24/7, inclusiv duminica sau de sărbători legale Accesul la serviciile medicale poate fi telefonic sau online, prin apel video, pentru ca tu și familia ta să fiți protejați. 

Citește și  5 Întrebări pe care să ți le pui înainte de a investi într-un elevator auto

Asigurare de călătorie

În ultimii ani nu doar tehnologia a fost cea care s-a dezvoltat foarte mult, ci s-au extins impresionant și posibilitățile de a ne deplasa. Călătorim mai mult, mai des, iar acest lucru presupune o expunere destul de mare la riscuri. Cu o asigurare de călătorie te poți bucura în voie de momentele speciale pentru tine, fără să te îngrijorezi cu privire la situațiile neprevăzute, care pot aduce cheltuieli semnificative în cazul în care ai nevoie de asistență medicală la destinație, de exemplu. Prin asigurarea de călătorie, ai acces la tratament dentar de urgență și la servicii medicale online, astfel încât să nu fii nevoit să plătești suplimentar sau să cauți ajutor într-o țară străină. 

Fiecare tip de asigurare îți poate aduce un plus de siguranță, lăsându-ți timp să te bucuri de viață fără a te teme de probleme neprevăzute. Alege pentru tine și pentru cei dragi ție polița care vi se potrivește și nu renunța la experiențele vieții care îți aduc bucurie. Mai ales că tot procesul de asigurare se poate face exclusiv online, fără timp pierdut și din confortul casei tale. 

blank