În prezent, mașina reprezintă o reală necesitate, nu un lux. Tocmai din acest motiv, există o gamă variată de modele pe piață. Acest lucru face alegerea modelului potrivit dificilă.

Dacă vrei să îți cumperi o mașină, nu îți putem spune care este mașina este cea mai potrivită pentru tine, dar îți putem oferi câteva trucuri utile.

Când o persoană se întreabă ce mașină ar trebui să-și aleagă, caracteristicile precum sistemele de securitate, confortul sau prețul vehiculului sunt recurente. Totul trebuie să se bazeze pe priorităților tale. Iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a-ți cumpăra o mașină.

 Sisteme de securitate auto

Mașinile de astăzi sunt semnificativ mai sigure decât înainte. Dar dacă ai o familie, petreci mult timp la volan sau conduci adesea în condiții meteorologice nefavorabile, ar fi bine să acorzi puțină atenție siguranței vehiculului înainte de a cumpăra mașina.

Cel mai logic lucru de făcut este să te uiți la ratingul de siguranță al vehiculului. Acest lucru este decis de diferite organizații oficiale din diferite zone geografice, cum ar fi organizația sprijinită de diferite guverne europene, care se ocupă cu testarea siguranței oferită de automobilele noi (Euro NCAP). Cu cât scorul este mai mare, cu atât este mai sigură mașină.

Dacă securitatea este deosebit de importantă pentru tine, caută caracteristici specifice. În sens larg, ele pot fi de bază sau avansate. Practic, toate mașinile noi sunt echipate cu sisteme de siguranță de bază, cum ar fi airbag-uri, frâne antiblocare (ABS) și zone de blocare. Dar dacă vrei o mașină second-hand, va trebui să verifici dacă are aceste caracteristici.

Multe mașini noi oferă, de asemenea, sisteme de siguranță mai avansate, cum ar fi detectoare de punct mort, control automat al vitezei de croazieră sau chiar frânare de urgență autonomă, esențiale dacă siguranța este prioritatea ta.

Mașini confortabile pentru călătorii

Dacă conduci mult pe distanțe mari (din diverse motive), fie dacă pur și simplu vrei să stai cât mai confortabil în mașină, caracteristicile privind confortul interior vor fi importante. În procesul de alegere a unei mașini, confortul vehiculului este un aspect de luat în considerare înainte de cumpărare.

Scaune auto confortabile

Verifică dacă există suficient spațiu pentru picioarele tale (dacă ești înalt) și dacă acestea sunt robuste. De asemenea, reține că o cotieră poate fi mai valoroasă decât crezi. Deoarece fiecare persoană este unică, merită încercate înainte de cumpărare.

Și condusul este important, mai ales că drumurile din România nu sunt tocmai perfecte. Mașinile mai mari sunt de obicei mai bune în acest sens, dar în orice caz, alege o mașină cu suspensie bună.

Schimbare manuală sau automată?

Cu excepția cazului în care îți place în mod deosebit să schimbi vitezele, alegerea unei cutii de viteze automate în locul celei manuale va face condusul mult mai relaxant, mai ales pe autostradă și în ambuteiaje. Tehnologiile de asistență a șoferului, cum ar fi controlul vitezei de croazieră și indicarea schimbării benzii, îți vor permite, de asemenea, să te bucuri mai mult de călătorie când ești pe autostradă.

În cele din urmă, este obligatoriu ca mașina să fie dotată cu un sistem multimedia bun care să îți pună la îndemână toate aplicațiile de petrecere a timpului liber și de comunicare. Astăzi, legătura cu smartphone-ul este esențială. Așadar, alege o mașină care să includă Apple CarPlay și / sau Android Auto, în funcție de telefon.

Cât de practică este mașina

În cazul în care locuiești într-o zonă în care iarna este grea sau folosești mașina nu doar pentru a te deplasa din punctul A în B, ar fi bine să alegi o mașină practică.

Mărimea este un factor evident. Cu cât pot călători mai mulți oameni în mașină și cu cât încap mai multe lucruri în ea, cu atât va fi mai utilă. Merită, de asemenea, să investești în opțiuni de acces flexibile, cum ar fi o deschidere largă a portbagajului dacă ai un câine sau uși glisante pentru spații mici.

Dacă locuiești înt-o zonă rurală, o idee bună ar fi o mașină ceva mai robustă, cum ar fi un SUV, pentru a face față oricărei situații. Tracțiunea integrală poate fi, de asemenea, practică, mai ales pe vreme rea. Și dacă conduci pe ploaie și zăpadă, nu uita că mașinile cu tracțiune pe spate pot fi dificil de controlat.

Așadar, ținând cont de cele dezvăluite mai sus, ce mașină crezi că ar potrivită nevoilor tale? O Mazda Rx8 ți-ar plăcea? Dacă nu știi prea multe lucruri despre acest brand, citește despre istorie Mazda. Vei afla lucruri interesante. Acestea te pot ajuta să iei cea mai bună decizie. Spor la cumpărături!